Gündem Obeziteden dünya şampiyonluğuna

Obeziteden dünya şampiyonluğuna

14.02.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Çocukluğundan beri obez olan Merve Akkaya’nın (30) hayatı, bir fitness dergisi için yaptığı röportaj sonrası değişti. Kilolarından kurtulmaya karar veren Akkaya, fitnessa başladıktan altı ay sonra Türkiye şampiyonu oldu.

Obeziteden dünya şampiyonluğuna

Toplumun uygun gördüğü kadın imajının yerine farklı bir imaj çizerek kadınların gücünü ispatlayan bir model olduğunu belirten Akkaya, Aralık ayında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) düzenlenen vücut geliştirme güzellik yarışması Wabba World Championship’de dünyanın birçok yerinden gelen rakiplerini geçerek dünya şampiyonu oldu.

Haberin Devamı

Akkaya, başarı hikâyesini şöyle anlattı:

“Bir fitness dergisinde çalıştığım dönemde fitness yapan kadınlardan biriyle röportaj yaptım. ‘Ben bunu bir denesem nasıl olur acaba?’ diye düşündüm. Hayatım buradan sonra değişti. 45 kilo verdim, 20 kilo kas kazandım. Gardırobum üç yıl içinde sekiz defa değişti. Fitness’a başladıktan altı ay sonra Türkiye şampiyonu oldum. Bütün yolculuğum üç yıl sürdü. Tek gayem vardı, kadınlarımızın ne kadar güçlü olduğunu göstermek. Sabancı Vakfı’nın bu yılki teması ‘Ayrımcılığı çeken bilir’. Kısa Film Yarışması kapsamında Fikret Fırat ‘Sen Kadınsın’ isimli belgeselle yaşadığım bu süreci beyaz perdeye taşıdı. Zorlu bir yolculuktu ama emeklerimin karşılığını aldım.”