Gündem Öğrenci kavgası: 1 ağır yaralı

Öğrenci kavgası: 1 ağır yaralı

12.05.2010 - 09:10 | Son Güncellenme:

Muğla’da üniversite öğrencileri arasındaki kavgada 1 üniversite öğrencisi silahla vurularak ağır yaralandı. Kavganın ardından çıkan olaylarda 1’i polise ait 2 otomobil 2 iş yeri ve MHP il başkanlığı zarar gördü.Polisler olayların büyümemesi için şehirde geniş güvenlik önlemleri aldı.

Öğrenci kavgası: 1 ağır yaralı

Muğla Üniversitesi'nde okuyan karşıt görüşlü iki grup arasında bugün saat 02.00 sıralarında Recai Güreli Caddesi'nde kızlara küfür etme nedeniyle tartışma çıktı. Sağ ve sol görüşlü oldukları belirtilen öğrenciler arasında başlayan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü.

Haberin Devamı

Fotoğraflar için tıklayın...

Sol görüşlü öğrenciler iki kız arkadaşlarına sağ görüşlü oldukları ileri sürdükleri öğrencilerin küfür ettiğini öne sürdü. Sokak ortasında taşlı ve sopalı kavgaya polis müdahale etti. Polisin biber gazı kullanıp, havaya ateş açması sonucu kavga eden kalabalık dağıldı.

ÖĞRENCİ VURULDU

Kavga sırasında Muğla Üniversitesi İşletme Bölümü ikinci sınıf öğrencisi 21 yaşındaki Şerzan K., sağ omzundan tabancayla vurularak yere yığıldı. Düşerken başını asfalta da çarptığı belirlenen kişi, 112 Acil Servis ambulansı ile Muğla Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Şerzan K.'nın omzuna isabet eden kurşunun omuriliğe de zarar verdiği belirlenerek, ameliyata alındı. Öğrencinin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi.

Haberin Devamı

Bu olaydan yaklaşık 1 saat sonra bir grup sol görüşlü öğrenci, İnönü Caddesi'ndeki MHP il binasını taşlayarak, camlarını kırdı. Polis, olayların daha da büyememesi için sokak aralarında önlem aldı.

‘POLİS ATEŞ ETTİ’ İDDİASI

Olayın ardından yaralı öğrencinin arkadaşları hastaneye akın etti. Acil servise girmek isteyen öğrencilere polis, güvenlik kordonu oluşturarak izin vermedi. Hastaneye çok sayıda takviye Çevik Kuvvet ekibi istendi.
Görgü tanığı üniversite öğrencisi Mehdi Karaçelik, arkadaşının polis tabancasından çıkan kurşunla vurulduğunu iddia etti. Karaçelik, “Karşı görüşteki öğrenciler arkadaşlardımıza küfretti. Birkaç arkadaşımızı da dövdüler. Biz de ne olduğunu öğrenmek için gittik. Bu arada polisin müdahalesiyle karşılaştık. Polis direkt üstümüze ateş etti. Arkadaşımız yaralandı” dedi.

BİR BOŞ KOVAN BULUNDU

Muğla İl Emniyet Müdürü Kadir Ay, olay yerinde yapılan incelemede 7.65 milimetre çapında bir boş kovan bulunduğunu söyledi.
Kadir Ay, “İddia edildiği gibi yaralanan öğrenci polis tarafından vurulmuş değil. Olayla ilgili olarak savcılık soruşturma başlattı. Olayla ilgili gözaltına alınan üç öğrenci, ifadelerine başvurulduktan sonra adliyeye sevk edildi. Olay siyasi değil” dedi.

POLİS MEMURU DA TAŞLA YARALANDI

Muğla'da karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavgada omzundan tabancayla yaralanan üniversite öğrencisi Şerzan K.'nin tedavi gördüğü Muğla Devlet Hastanesi'ne girmeye çalışan grup ile polis arasında arbede yaşandı. Abedede atılan bir taş başına isabet eden 23 yaşındaki polis memuru Murat Demirbaş yaralandı. Kafatasında çatlak meydana geldiği belirlenen polis memuru, aynı hastanenin yoğun bakım ünitesinde tedaviye alındı.

Haberin Devamı

Hastane önünde açıklama yapan İl Emniyet Müdürü kadir Ay, yaralı öğrencinin hayati tehlikesinin devam ettiğini belirterek, “Doktorlarıyla görüşüyoruz. İzmir'e sevki söz konusu olabilir” dedi. Bu sırada hastane önünde bekleyen öğrenci grubu, Emniyet Müdürü Ay'dan arkadaşlarını yaralayan kişinin bulunması istedi. Ay, soruşturmanın sürdüğünü gereken neyse yapılacağını söyledi.

"POLİSİ ZAN ALTINDA BIRAKACAK DELİL YOK"

Muğla Valisi Ahmet Altıparmak, soruşturmanın sürdüğünü söyledi ve şunları ekledi:

"Olayda yaralanan genci polisin vurduğu iddiaları gerçeği yansıtmıyor. Bana ulaşan ilk bilgilere göre, polisi zan altında bırakacak bir delil yok, dolayısıyla kimse polisi suçlayamaz. Soruşturma halen sürüyor. Yapılan incelemede suçlunun polis olduğu da ortaya çıkarsa onun da gereği yapılıyor."