Gündem Oktar’ın dosyasını firari FETÖ’cü örtmüş

Oktar’ın dosyasını firari FETÖ’cü örtmüş

02.02.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Adnan Oktar Suç Örgütü ile FETÖ arasındaki bağlar netleşmeye başladı.

Oktar’ın dosyasını firari FETÖ’cü örtmüş

2013 yılında eşinden gördüğü şiddet sonucu felç kalan spiker Kübra Yelkenci’nin de aralarında olduğu 26 mağdur isim, 2007’de Adnan Oktar ile örgütü hakkında cinsel istismar, şiddet, iftira ve tehditten suç duyurusunda bulundu. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nce açılan soruşturma kapsamında, çok sayıda örgüt üyesinin ifadelerini ‘gizli tanık’ olarak alan dönemin polisleri, soruşturma savcılığı üzerinden gelen talimatlar sonucu 2011 yılında soruşturmaları rafa kaldırdı.

Haberin Devamı

FETÖ’nün emniyetten ve adliyeden tasviye edilmesi sonrası tekrar açılan dosyada yapılan incelemelerde, dosyanın o dönem İstanbul Cumhuriyet Başsavcı vekili olan firari FETÖ’cü Fikret Seçen tarafından kapatıldığı tespit edildi. Öte yandan örgüt mağduru bazı gizli tanıkların mal varlıklarına Oktar örgütü üyelerinin şataj ve baskıları sonucu el konulduğu belirlendi.