Gündem Öldürdü 20 yıl geçince Türkiye’ye döndü

Öldürdü 20 yıl geçince Türkiye’ye döndü

07.03.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

İstanbul’da 2004 yılında Burak Şengöçen’in bıçaklanarak öldürüldüğü Hubble Bubble Kafe cinayetinin bir numaralı zanlısı Serhat Aslan’ın 20 yıllık zaman aşımı süresinin dolmasıyla birlikte Türkiye’ye döndüğü iddia ediliyor.

Öldürdü 20 yıl geçince Türkiye’ye döndü

Çiğdem Yılmaz - İstanbul Yeşilköy’de 2004 yılında 19 yaşındaki Burak Şengöçen bıçaklanarak öldürüldü. Cinayetin bir numaralı zanlısı Serhat Aslan ise kayıplara karıştı. Soruşturma sonunda, Şengöçen’in cinayet şüphelisi Serhat Aslan’a kasten öldürmek suçundan 30 yıla kadar, 3 arkadaşına ise ölümle biten kavgaya el uzatmak suçundan 10 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. 

Haberin Devamı

YILLARCA ARANDI 

Ancak cinayet zanlısı yurtdışında çoktan kaçmıştı, hakkında ‘kırmızı bülten’le arama kararı çıkarıldı ancak buna rağmen yıllarca yakalanmadı. Adalet arayışları yıllarca süren Şengöçen ailesi, change.org platformunda, “Katili yakalansın” diye imza kampanya başlattı. Ancak baba Murat Şengöçen, dosyanın zaman aşımına uğradığını ve oğlunu öldüren Aslan’ın da bu gelişme sonrası Türkiye’ye döndüğünü kaydetti. 

‘HUKUKİ GARABET’ 

Baba Şengöçen (67) Milliyet’e şunları aktardı: “Benim oğlumu öldüren bu şahıs o dönem hiçbir şey olmamış gibi yurtdışına kaçabildi. Gittiği yerde yıllarca ailesi tarafından korundu kollandı ve Türkiye’ye döndü. Türkiye döndüğünü avukatımızdan öğrendik. 17-18 yıl gitti yurtdışında istediği gibi yaşadı, sonra bir şey olmamış gibi döndü. Ortada çok ciddi bir hukuki garabet var. Ortada bir cinayet var, suçlu belli ama diyorsun ki, ‘zaman aşımı’ bunu kabul etmiyorum. Bu hukuk garabetinin artık son bulması lazım.”