Gündem Öldürülmeseydi nişanlanacaktı

Öldürülmeseydi nişanlanacaktı

29.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Dominik’te sokakta gaspçı tarafından bıçaklanarak öldürülen ‘Survivor’ ekibinin kameramanı Alper Baycın, Türkiye’ye dönünce nişanlanmayı planlıyordu

Öldürülmeseydi nişanlanacaktı

Dominik Cumhuriyeti’nde çekilen ve TV 8’de yayınlanan ‘Survivor’ yarışmasının kameramanlarından Alper Baycın (24) önceki gün bu ülkenin Las Terrenas bölgesinde sokakta yürüyordu. Alper Baycın bu sırada iki gaspçının saldırısına uğradı. Çantasını vermemek için gaspçılara direnen Alper Baycın, kalbinden bıçaklanarak öldürüldü. Polisler, kısa bir süre sonra saldırganları yakaladı.

Haberin Devamı

‘Hain bir saldırı’

‘Survivor’ı sunan TV 8’in sahibi Acun Ilıcalı, olaydan sonra canlı yayında “Sevgili Alper’imizi haince bir saldırı sonrası Dominik’te kaybettik. Bu durumda bir yayın yapmamız söz konusu değil. Sizden özür dileyerek yayını burada kapatıyoruz” dedi. Dominikli yetkililerin, Acun Ilıcalı’yı arayarak cinayetle ilgili bilgi verdiği öğrenildi. Alper Baycın’ın dayısı da cenaze işlemleri için Dominik’e gitti. Baycın’ın Dominik’ten Türkiye’ye dönünce İstanbul’da yaşayan kız arkadaşıyla nişanlanmayı planladığı öğrenildi.

Öldürülmeseydi nişanlanacaktı
‘Yönetmen olmak istiyordu’

Alper Baycın’ın Antalya’da oturan ailesinin evinde büyük acı yaşanıyor. Baba Ahmet Baycın ve ailenin diğer üyeleri, Muratpaşa ilçesindeki evlerinde taziyeleri kabul ediyor. Spot eşya satan Ahmet Baycın, oğlu Alper’in çok farklı bir çocuk olduğunu söyledi. Oğlunun 8 aydır Dominik’te çalıştığını belirten Baycın, “Oğlum çok gençti. Bizim işimizi yapmayı değil, kameraman olmayı seçti. Hedefleri vardı. Bunun için Dominik’e kadar gitti. Maalesef ölüm onu orada yakaladı. 2013 yılında Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nü kazandı. Hayali yönetmen olmaktı” dedi.

Haberin Devamı

‘Nur içinde yat güzel yüzlü’

Alper Baycın’ın Antalya’daki kuaförü Ümit Özçelik sosyal medyada duygusal bir paylaşım yaptı. Baycın’ın çocukluk fotoğrafının da yer aldığı paylaşımda, şu ifadeler yer aldı: “Tam 16 yıl oldu, 7 yaşındayken ağabeyinin elinden tutup bana geldiğinde. Ortaokul, lise, üniversite, ‘Radyo, televizyon okuyacağım, sevdiğim işi yapacağım abi’ demiştin. Mutluydun seçiminde, biz de mutlu olduk. Ama bu olmadı be abim. Nurlar içinde yat güzel yüzlü çocuk.”

Alper Baycın’ı öldüren 20 yaşındaki Nelson Rodriguez Almonte yakalandı.