Gündem Ömür Gedik kimdir? Ömür Gedik kaç yaşında?

Ömür Gedik kimdir? Ömür Gedik kaç yaşında?

08.02.2019 - 15:54 | Son Güncellenme:

22 Aralık 1970 doğumlu olan Ömür Gedik köşe yazarı, sanatçı ve hayvan hakları savunucusu olarak biliniyor. Aynı zamanda SİYAD (Sinema Yazarları Derneği) üyesi, HAÇİKO Derneği (Hayvanları Çaresizlik ve İlgisizlikten Koruma Derneği) kurucusu ve başkanı olan Ömür Gedik kaç yaşında?

Ömür Gedik kimdir Ömür Gedik kaç yaşında

1992'de Boğaziçi Üniversitesi, İngiliz Filolojisi’nden mezun olan Ömür Gedik hakkında merak edilen bilgileri haberimizde derledik. İşte Ömür Gedik'in hayatına dair bilinenler...

Haberin Devamı

ÖMÜR GEDİK KİMDİR?

Kariyeri

Üniversiteden mezun olduktan sonra Sabah Dergi Grubu’nda çalışmaya başlayan Ömür Gedik, 1993'te Hürriyet'e geçti. Daha sonra Boğaziçi Üniversitesi Hazırlık Bölümü’nde 1 sene okutmanlık yaptı. 1999 yılında Hürriyet Kültür Sanat Servisi’nde görev yapmaya başlayan Ömür Gedik'in Hürriyet Kelebek’te ağırlıklı olarak sinema üzerine yazılara yer verdiği bir köşesi vardır. Televizyonculuğa 2004'te başlayan Ömür Gedik 1 sene boyunca tv8'de sinema içerikli Stüdyo programını hazırladı ve sundu. 2005'ten itibaren Kanal D’de yayınlanan sinema programı Cinemania'yı hazırlayıp sunmaktadır. 2012 Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin açılışı Ömür Gedik tarafından yapıldı.

Ömür Gedik üniversite yıllarında kendi kurduğu grupla başladığı müzik hayatını Teoman, Burak Kut ve Halil Sezai ile düet yaptığı ilk maxi single'ı "Portakal, Orda Kal" ile profesyonelliğe taşıdı.Halil Sezai ile seslendirdiği Paramparça o yılın en çok dinlenen ikinci şarkısı oldu. Bunun ardından ünlü İtalyan şarkıcı Al Bano ile düet yapan ve İskender Paydaş ile çalışan Gedik gazeteciliğinin yanında sahne hayatına da devam ediyor.

Haberin Devamı

2015 yılında çıkarttığı "Hey Onbeşli" ve "Karşılaşma" isimli single çalışmaları ile büyük beğeni toplayan Gedik, çeşitli festival ve etkinliklerde de sahne alıyor.

Ödülleri

18. Kral Müzik Ödülleri'nde “HAÇİKO” projesiyle Kral Pop Özel Ödülü'nü aldı.[9][10] Ömür Gedik, ödülü alırken yaptığı konuşmasında;

“Anatole France, ‘Bir insan bir hayvanı sevene kadar ruhunun bir kısmı uykudadır’ demiş. Ruhu uykuda olanları uyandırma çabamda bana destek olmaya devam etmenizi istiyorum. Bu ödülü sadece kedi ve köpekler için değil, tüylü tüysüz tüm hayvanlar için, hayvanseverler adına alıyorum” dedi.

Ömür Gedik ayrıca Tüketici Akademisi tarafından düzenlenen 25. Uluslararası Tüketici Zirvesi’nde Yılın En Çok Çalan Şarkı ödülünü aldı.

Hayvan hakları konusundaki çalışmaları

Hayvan hakları konusundaki çalışmaları ile de dikkat çeken Ömür Gedik kısa adı HAÇİKO olan Hayvanları Çaresizlik Ve İlgisizlikten Koruma Derneği'nin kurucu başkanıdır. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Şubat 2011'de hayvansever sanatçılar ile yaptığı toplantıda da yer alan Ömür Gedik, HAYTAP ile ortaklaşa gerçekleştirdiği organizasyonlarda hayvan hakları konusunda çalışmalar yapmaktadır. Ömür Gedik tüm geliri hayvanlar yararına kullanılan “Hop Dedik Orda Kal” isimli single albümünde Teoman ile Portakal Orda Kal, Burak Kut ile Aşk Var Ya, Halil Sezai Paracıkoğlu ile Paramparça isimli şarkılarında düetler yaptı.