Gündem ÖRAV, ‘STEM Öncüleri’ yetiştirecek

ÖRAV, ‘STEM Öncüleri’ yetiştirecek

12.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

ÖRAV, ‘STEM Öncüleri’ yetiştirecek

Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV), ABD Ankara Büyükelçiliği’nin desteğiyle müfredatı, 21. yüzyılın eğitim ihtiyaçları doğrultusunda zenginleştirmek amacıyla “STEM Öncüleri” projesini başlatıyor. Projeyle Fen Bilimleri, Matematik, Bilişim Teknolojileri, Teknoloji Tasarım ve İngilizce öğretmenlerine üst düzey düşünme becerilerini disiplinlerarası bir yaklaşımya geliştirmek için çeşitli uygulamaların öğretilmesi hedefleniyor. Eğitim alacak öğretmenler, 1000 öğrencinin yaşamına dokunacak.

Haberin Devamı

Projenin tanıtım toplantısında konuşan ÖRAV Genel Müdürü Füsun Çürüksu projenin eğitim sistemine, öğretmenlere ve eğitimcilere büyük katkı sağlayacağına belirterek, “Hedeflediğimiz 21. Yüzyıl öğretilerinin okullarımızda daha fazla yer alması için bu projeyi önemli bir adım olarak görüyoruz” dedi.

ABD’nin Türkiye Temsilcilikleri’nin 40 şehirde STEM projelerini desteklediğini belirten İstanbul Amerikan Konsolosluğu Basın Ataşesi Melissa O’Shaughnessy ise “Türkiye’nin her köşesinden öğrencilerin başarılı olmaları için gereken ilave destek ve kaynakları sağlamak üzere ÖRAV gibi kuruluşlarla işbirliği yapmaktan gurur duyuyoruz” diye konuştu.

Projeyle öncelikle Van, Sivas, Hatay, Uşak ve Zonguldak illerindeki ortaokullarda görev yapan öğretmenlere eğitici eğitimi verilecek. Her ilde bir okuldan, ilgili branşlardaki öğretmenlerden oluşan 5 kişilik gruplar halinde, 5 ilden 25 öğretmen eğitici eğitimine katılacak.

Haberin Devamı

Süreci tamamlayan öğretmenler, kendi illerinde başka öğretmenlere eğitim verecek. Proje sonunda 5 ilde açılacak ikişer grup eğitimle; 250 öğretmen 4 günlük STEM eğitimi almış, 25 öğretmen de bu konuda diğer öğretmenlere eğitim verecek bilgi ve becerilere ulaşmış olacak.