Gündem Orhan Çetin kimdir?

Orhan Çetin kimdir?

26.05.2016 - 10:58 | Son Güncellenme:

Ünlü klip yönetmeni Orhan Çetin hayatını kaybetti. Ses sanatçısı Onur Akay, Sinan Çetin’in kuzeni ünlü klip yönetmeni Orhan Çetin’in vefat ettiğini duyurdu. Peki Orhan Çetin kimdir?

Orhan Çetin kimdir

Orhan Çetin yaşamını yitirdi. 2008 yılında felç geçirdiği öğrenilen Orhan Çetin hayatını kaybetti. Orhan Çetin’in vefat ettiğini ses sanatçısı Onur Akay Twitter hesabından duyurdu. Akay, “Bir zamanlar Ferdi Tayfur’a çektiği “Emmoğlu” klibi ile ses getirmişti.

Haberin Devamı

Akay'ın kişisel sosyal medya hesabından yaptığı duyuru şu şekilde: Usta yönetmen Orhan Çetin’i kaybettik. 2008 yılında Geçirdiği felç, onu yatağa mahkum etmiş ve konuşma yeteneğini elinden almıştı. Uzun süre huzurevinde yaşayan Orhan Çetin'in mekanı cennet olsun.” yazarak, Çetin'in yazar Ali Eyüboğlu ile çekilmiş bir fotoğrafını paylaştı. Çetin, Ferdi Tayfur, Cem Karaca, Fedon, Ümit Besen ve Serdar Ortaç’a çektiği kliplerin yönetmeni olarak tanınmıştı.

ORHAN ÇETİN KİMDİR?

Türk yönetmen, fotoğrafçı, radyo programcısı.

Babasının memuriyeti dolayısıyla Trabzon'da doğdu. Sülalenin Ankara'ya toplanması sebebiyle 1964 yılında Ankara'ya geldi. İlk gençlik yıllarında Ankara Altındağ Tiyatrosu'nda figuran olarak çalıştı. Ailenin tiyatro ve fotoğrafçılıkla uğraşması nedeniyle, fotoğraf çalışmalarından etkilenerek fotoğrafçılığa yöneldi. 1980'li yıllarda Ses ve Hayat Dergilerinde, dönemin ses ve sinema sanatçılarının orta sayfa fotoğraflarını çekti. Bir dönem Ferdi Tayfur'la birlikte fotoğraf stüdyosu işlettiler. 1980'li yılların ikinci yarısında magazin, kültürel dergi ve haftalık gazete çıkarttı.

Haberin Devamı

1982 yılında evlendi. Firuze isimli bir kız çocuğu babası oldu. İsminden de anlaşılacağı gibi o dönemde popüler olan Sezen Aksu'nun "Firuze" isimli parçasından esinlenmedir. 1990'lı yıllarda Radyo Mega'da Nazan Öncel'in hazırladığı ve prodüktörlüğünü üstlendiği "Gecenin Serserisi" isimli programı yaparak büyük ilgi toplamıştır. Özel Radyo döneminin miladı sayılan "Gecenin Serserisi" her yaş ve kesimden dinleyicisi olmuştur. Çetin bu programla radyo günlerine de bir anlamda imza atmıştır. 1995 yılında Sistem Yayınları tarafından Gecenin Serserisi "Sevgi Maratonu" isimli programında yaptığı konuşmalardan derlenmiş bir kitabı yayımlanmıştır. Kahraman Tazeoğlu'nu Radyo programına çıkartarak, radyoculuğa girmesine ayrıca vesile olmuştur.

Bilahare ses sanatçılarının kliplerini çekmeye başladı. Ferdi Tayfur, Cem Karaca, Pınar Eliçe, Asya, Fedon, Ümit Besen, Serdar Ortaç vb. ile Plato Film'de part time çalışmalarda bulundu. Geçirmiş olduğu felç nedeniyle Zeytinburnu'ndaki Balıklı Rum Hastanesi Bakım Evi'nde bir süredir yaşıyordu. Sinan Çetin'in yeğenidir.