Gündem Otobüs ve dolmuşlarda yankesicilik yapan şebekeye baskın

Otobüs ve dolmuşlarda yankesicilik yapan şebekeye baskın

30.11.2017 - 19:21 | Son Güncellenme:

Ankara’da otobüs ve dolmuş duraklarında soru sormak bahanesiyle vatandaşlara yanaşan, dikkatlerini dağıttıktan sonra ise gerçekleştirdikleri yankesicilik olayları ile para ve değerli malzemelerini çalarak ortadan kaybolan şebeke sonunda yakalandı.

Otobüs ve dolmuşlarda yankesicilik yapan şebekeye baskın

Polisin yaklaşık üç aydır peşinde olduğu şebeke üyeleri arasında birisi hamile olmak üzere iki kadın ile birlikte 5 kişinin bulunduğu öğrenildi. Gözaltına alınan şüphelilerin vatandaşlara ilk olarak, “Pardon bişey sorabilir miyim?” diyerek söze başladıkları, ardından da otobüs ve dolmuşlara geciktirdikleri mağdurlarının boşluklarından yararlanarak yankesicilik eylemlerini yaptıkları belirlendi.

Haberin Devamı

Ankara’da Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik Dolandırıcılık Büro’su ekiplerince 3 ay süren projeli çalışmalar kapsamında yapılan operasyonlarda otobüs ve dolmuşlar duraklarında soru sormak bahanesiyle vatandaşları soyan yankesicilik şebekesi çökertildi. Operasyonlar kapsamında yapılan e? zamanlı baskınlarda birisi hamile olmak üzere iki kadın ile birlikte 5 şüpheli gözaltına alındı. Şebeke lideri Haydar K.(23)’nında gözaltına alındığı operasyonda şüphelilere Ankara Şehirlerarası Terminal İşletmesi (AŞTİ)’nde baskın yapıldı.

Her olaya farklı başörtü

Vatandaşları soru sormak bahanesiyle otobüs ve dolmuşlara geciktiren şüphelilerden kadın şüphelilerin dikkat çekmemek için her yankesicilik olayında farklı renklerde başörtü kullandıkları tespit edildi. Ankara’nın çeşitli ilçelerinde bulunan dolmuş ve otobüs duraklarında eylemlerini gerçekleştiren yankesiciler ile ilgili yapılan çalışmalar sonucunda şüphelilerin üç farklı asayiş olayların daha karıştıkları belirlendi.

Tutuklandılar

Şebekeye üyeleri emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilirken, birisi 18 yaşından küçük iki kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. İkisi kadın üç şüphelinin adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı öğrenildi. Cepçilik yöntemiyle hırsızlık eylemlerini gerçekleştiren yankesicilerin Ankara dışında diğer illerde de suça karıştıklarının değerlendirildiği belirtildi

Haberin Devamı