Gündem Otomobil almak isteyenler dikkat! İcralık araçlar yarı fiyatına satılıyor

Otomobil almak isteyenler dikkat! İcralık araçlar yarı fiyatına satılıyor

15.02.2024 - 21:31 | Son Güncellenme:

Otomobil fiyatları son dönemde bir hayli arttı, araba almak da haliyle epeyi zorlaştı. Ancak uygun fiyata araç sahibi olmak isteyenler için bir yol var. O da icradan ihaleyle satılan araçlar. Değerinin yarısına satılan araçlar nasıl alınıyor? Uzmanına sorduk. Detaylar Kanal D Ana Haber'de...

Otomobil fiyatları gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Araç almak isteyenler bu haber sizleri yakından ilgilendiriyor. İcralık araçlar yarı fiyatına satılabiliyor. İşte detaylar...

Haberin Devamı

Otomobil almak isteyenler dikkat İcralık araçlar yarı fiyatına satılıyor

Avukat Zafer İşeri "Araçlar icra satışında yüzde 50 bedelle satışa çıkıyor" dedi. Kimi 30 bine, kimi 300 bine... İcralık otomobiller yarı fiyatına satılıyor.

Peki icradan araç nasıl alınıyor?

İcrada olan bir aracı satın almak istiyorsunuz. Bunun için yapmanız gereken ilk şey Adalet Bakanlığı'nın kurmuş olduğu UYAP sitesine girmek. Bu siteye girildiğinde satışa çıkan araçlar görülmekte. Siteye e-devlet şifresi veya mobil imza ile giriş yapılabilmekte. İhaleye girmek isteyenler, almak istedikleri araç için belirlenen fiyatın yüzde 10'unu teminat yatırmaları gerekmektedir.

Otomobil almak isteyenler dikkat İcralık araçlar yarı fiyatına satılıyor

ARACIN TÜRÜNE GÖRE TERCİH YAPILIYOR

Araç almak isteyenler buradaki taşıt ilanını seçerek, aracın türüne (otomobil, cip, ticari vb.) göre tercihini yapıp ihaleye girebilir. İsteyenler aracı gidip otoparkta da görebiliyor.