Gündem Otomobiller uçup gidecek!

Otomobiller uçup gidecek!

30.11.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Çinli bir şirket uçan otomobil üretmek için patent aldı. Henüz ilk aşamalarında olan proje başarıya ulaşırsa trafik sorunu tarihe karışabilir.

Otomobiller uçup gidecek

Bilimkurgu filmlerinin vazgeçilmez unsurlarından uçan araba gerçek oluyor. Çinli mühendisler uçan araba üretmek için patent aldı. Güney Çin Havacılık Endüstrisi Grubu’ndan mühendisler bir uçan araba tasarımı üzerinde çalıştıklarını açıkladı. Trafik sorununa çözüm olacağı düşünülen uçan arabanın ne zaman piyasaya sürüleceği ise belirtilmedi. İki adet vantilatör benzeri parça sayesinde havalanacak olan arabanın tasarımı henüz başlangıç seviyesinde.

Haberin Devamı

Slovak bir mühendis geçen ay uçan araba tasarlamıştı. Başarılı mühendis Stefan Klein’in geliştirdiği uçan araba, kara üzerinde 500 kilometre, havada ise 700 kilometre mesafe kat edebiliyor. Aeromobil’in güvenlik konusunda istenilen seviyede değil. 100 beygir gücündeki uçan araba modeli havada manevra bile yapabiliyor. 20 yılı aşkın bir süredir çalışılan Aeromobil’in birkaç yıl içerisinde seri üretime geçebilecği belirtiliyor.