Gündem Oyuncu adaylarına sahtekâr tuzağı

Oyuncu adaylarına sahtekâr tuzağı

11.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Oyunculuk hayaliyle sahte kast ajanslarının tuzağına düşenler dolandırılıyor. Kast Ajanslar Derneği yönetiminden Erol Bilge uyardı: “Sahte ajanslar ofis açıp kayıt bahanesiyle para topladıktan sonra kayıplara karışıyor!”

Oyuncu adaylarına sahtekâr tuzağı

Dizi, sinema ve reklam oyunculuğu hayali kuran mağdurlar, oyunculuk ajansı adı altında faaliyet gösteren bazı ofislere fotoğraf çekimi adı altında 500 ile 3 bin TL arasında para ödüyor. Yeterli parası olmayanlara ise senet imzalatılıyor ve ajanstan ‘Ödenmemiş senet borcunuz mevcuttur. 7 iş günü içinde ödenmediği takdirde adresinize haciz uygulaması yapılacaktır’ diye tehdit mesajları gönderiliyor. Bu tarz mağduriyetler yaşayan Türkiye’nin dört bir yanından 300 kişi sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta grup kurarak seslerini duyurmaya çalışıyor. İzmir merkezli bir kast ajansının mağduru olan üyeler, şehirlerine gelerek oyunculuk seçmeleri yapan ajans yetkililerinin, kendilerinden para aldığını ve senet imzalattırdıktan sonra telefonlarına çıkmadıklarını belirtti.

Haberin Devamı

Ankara’da bir otelde seçmelere katılan mağdurlardan Batuhan Belhan, “Beni de bu şekilde kandırdılar ve yıllar sonra 3 bin lira borç çıkardılar. Bir kaç kez arayıp tehdit ettiler. Evimize icra kağıdı göndermişler. Sonrasında iş yerime bir kağıt geldi, kağıtta maaşımın dörtte birine haciz konulacağı yazıyordu. İşimden de oldum. Bir avukata başvurup, ajansı şikayet ettim. Ancak ellerinde imzalattırdıkları senetler olduğu için avukat hâlâ uğraşıyor. Kısacası şık giyimli ve diksiyonu düzgün kadın ve erkeklerle sizi kandırıp senet imzalatıyorlar. Sonra hiçbir hizmet vermeden üstüne para istiyorlar” dedi.

SEÇME YAPIYORLAR

İstanbul Ortaköy’de seçmelere katılan Hanife Ç. ise “Yerleri İzmir’de ama her ilde otel kiralayıp mağdurları kaydediyorlar. Ardından bir sözleşmeye imza attırıp, ortadan kayboluyorlar. Bizim bir araya gelemeyişimizin sebebi hepimizin ayrı illerde olması. Kimimiz Denizli, kimimiz Konya, kimimiz de Ankara’dan seçmelere katıldık” diye konuştu.

Haberin Devamı

'YÜZLERCE KİŞİ DOLANDIRILDI'

Oyunculuk hayali kuranları sahte kast ajanslarına karşı uyaran Kast Ajanslar Derneği Yönetim Kurulu üyesi Erol Bilge, Milliyet’e şu açıklamaları yaptı: “Telefon numaralarını nereden buluyorlar anlayamıyoruz. Mesaj attıkları insanları ağlarına düşürüyorlar. Bu tarz yerlere ajans denilemez. Sonuçta yaptıkları dolandırıcılık. İstanbul’un ünlü semtlerinde önce ajans açıyorlar. Sonra kayıt ilanı veriyorlar. Oyunculuk hayali kuran kişiye ‘Bize fotoğraflarınızı yollayın’ diyorlar. Ardından mağduru arayıp ‘Proje için yönetmen sizi beğendi, şu adrese bugün içinde bekliyoruz’ diyerek çağrı yapıyorlar. Adrese giden kişiye profesyonel olmayan basit çekimler yapıp, kayıt bahanesiyle para alıyorlar. Böyle yüzlerce kişiyi dolandırdıktan sonra o bölgedeki ofislerini kapatıp kaçıyorlar. Başka yerlerde ofis açarak dolandırıcılığa devam ediyorlar. Derneğimize çok sayıda ihbar geliyor. Ordu’dan bir kadın aradı. Kardeşi kredi kartından

para çekerek İstanbul’daki sahte bir ajansa yollamış. Ajansı aradığında telefonuna kimse çıkmamış. Acaba biz dolandırıldık mı diye soruyorlar.”

Haberin Devamı