Gündem Pamuk, Robinson Crusoe’nun afişinde

Pamuk, Robinson Crusoe’nun afişinde

03.09.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Nobel ödüllü yazarımız Orhan Pamuk, mali güçlükler nedeniyle kapanmanın eşiğine gelen Robinson Crusoe Kitabevi’nin başlattığı kampanya kapsamında hazırlanan afişlerde yer aldı

Pamuk, Robinson  Crusoe’nun afişinde


Kepenk indirmenin eşiğine gelen Beyoğlu’ndaki Robinson Crusoe Kitabevi’nin başlattığı kampanyaya destek gün geçtikçe daha da büyüyor. Son destek ise Nobel ödüllü yazarımız Orhan Pamuk’tan geldi. Pamuk, ilk kez bir reklamda görünerek, okurları Robinson Cruose Kitabevi için yardıma çağırdı.
Bülent Erkmen’in tasarımını yaptığı reklam afişlerinde yer alan Orhan Pamuk “Robinson Crusoe’yu yaşatmak hepimizin elinde” ifadesinin bulunduğu afişte kendi adına hazırlanmış bir RobKart tutuyor.
19 yıl önce “Duvarlar Boyunca Kitap” sözüyle yola çıkan kitabevi, son yıllarda İstiklal Caddesi üzerinde artan kira bedellerine dayanamayarak kapılarına kilit vuran diğer kitabevleri gibi mali sıkıntı çekiyordu. Bunun üzerine 10 gün önce kitabevi, “Önce öde, sonra al” başlıklı bir kampanya ile “RobKart” ismi verilen kartlar hazırladı.
RobKart’lara en az 50 TL, en fazla 1000 TL’lik yükleme yapabiliyor. Okurların indirimlerden ve çeşitli fırsatlardan da yararlanabileceği kartlar İstiklal Caddesi üzerindeki ve Salt Beyoğlu ile Salt Galata içindeki Robinson Crusoe 389 kitabevleriyle Gon Çizgi Roman Kitabevi’nde kasada gösterilerek doğrudan ödeme aracı olarak kullanabilecek.
RobKart’ları hediye etmek üzere başkası adına da almak mümkün.

Kartlara yoğun ilgi
Twitter ve Facebook üzerinden de duyurusu yapılan kartlara olan ilgi ve destek gün geçtikçe artıyor. Geçen hafta aralarında Ahmet Ümit, Nazlı Eray, Buket Uzuner, Emrah Serbes ve Ayşe Kulin’in olduğu yazarlar Robinson Kitabevi’nde imza günleri gerçekleştirdiler.
Yazarların imza günlerine katılan okurlar RobKart alarak kitabevine destek oldu.