Gündem ‘Parası olan Bodrum’a olmayan Menekşe’ye’

‘Parası olan Bodrum’a olmayan Menekşe’ye’

08.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bunaltan sıcaklar ve uzun bayram tatilinde Ege ve Akdeniz’deki tatil beldelerine gidemeyen çok sayıda İstanbullu, sahillere ve ücretsiz halk plajlarına akın etti, denize girdi, bol bol mangal keyfi yaptı. Kentin birçok yerinde sahiller, mangallar yüzünden duman altı oldu

‘Parası olan Bodrum’a olmayan Menekşe’ye’

Havaların iyice bunaltmasıyla birçok İstanbullu, 9 günlük bayram tatilini fırsat bilerek Ege ve Akdeniz’e akın etti. Maddi imkânsızlıklardan dolayı tatile gidemeyen bazı İstanbullular ise soluğu halk plajlarında aldı.

Haberin Devamı

Bayram tatilinin 9 gün olmasını fırsat bilenler Ege ve Akdeniz’e akın ederken ay başını zor getiren İstanbullular ise soluğu halk plajlarında aldı. Tatile maddi imkansızlıklardan dolayı gidemeyenler İstanbul plajlarına adeta akın etti. Bu yıl da Caddebostan, Menekşe ve Güneş plajı İstanbulluların en gözde tatil yerleri arasında.

Florya-Küçükçekmece arasındaki Menekşe Plajı’na eşi ve 3 çocuğuyla birlikte gelen inşaat işçisi Mehmet Şirin Dayan, “Çocuklar denize girmeyi çok isteyince biz de buraya geldik. Parası olan Bodrum’a gidiyor, fakir olanlar ise Menekşe’ye geliyor. Bütün günümüzü burada geçireceğiz. Plaja gelirken evden yiyecek bir şeyler de getirdik. Bugünün maliyeti bize 50 TL oldu” dedi.

Haberin Devamı

‘Hem ücretsiz hem de yakın’

Cemil Şimşek ise, “Tatile gidemediğimiz için buraya torunumu getirdim. Menekşe plajı hem ücretsiz hem de evimize oldukça yakın. Geçtiğimiz sene plaj çok pis olduğu için gelmiyorduk ama bu sene oldukça temiz” dedi. Parkta ailesiyle mangal keyfi yapan Mustafa Aydın ise kırmızı et alamamaktan şikâyetçi.

Aydın, “Ailemle buraya ancak bayramdan bayrama gelebiliyoruz. Bugün yaklaşık 20 kişiyiz. Yaklaşık 200 TL civarında bir harcama yaptık. Kırmızı et almak istedik ama çok pahalı olduğu için tavuk almak zorunda kaldık” dedi.

38 plajda 450 cankurtaran görev yapıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluk alanlarında bulunan tüm plajlarda güvenlik ve cankurtaran personeliyle gerekli tedbirler alınıyor. İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı cankurtaran ekipleri İstanbul’da 12 ilçede bulunan 38 plajda; 34 jet-ski, 7 kurtarma botu, 14 ATV aracı, 187 gözetleme kulesi ve 450 cankurtaran personeli ile hizmet veriyor. Cankurtaran ekipleri 2005 yılından bu yana 35 bin 563 vatandaşın boğulmaktan kurtarılmasını sağladı.

İstanbul plajları

- Menekşe Plajı: Küçükçekmece’de 630 metrelik alana sahip olan Menekşe plajında 8 soyunma kabini, 8 duş, 15 tuvalet, 4 cankurtaran kulesi, cankurtaran personeli, büfe ve 75 araçlık otopark alanı bulunuyor. Plaj, ücretsiz hizmet veriyor.

- Güneş Plajı: Florya’daki Güneş plajında 2 bin şezlong, bin 500 şemsiye, 25 tuvalet, 144 soyunma kabini, 24 duş, 165 emanet dolabı, 4 cankurtaran kulesi, cankurtaran personeli, güvenlik kabini, büfe ve 240 araçlık otopark bulunuyor. 840 metre uzunluğundaki plaja giriş ücreti yetişkinler için 19 TL, öğrenciler için ise 9 TL (şezlong + şemsiye).

Haberin Devamı

- Caddebostan - 1: 450 metrelik plajda 800 şezlong, 600 şemsiye, 8 duş, 18 soyunma kabini, 3 cankurtaran kulesi, tuvalet ve büfe bulunuyor. Plaj giriş ücreti 19 TL, öğrenciler için 9 TL (şezlong + şemsiye).

- Caddebostan - 2: 300 metrelik plajda 500 şezlong, 300 şemsiye, 16 soyunma kabini, 8 duş, tuvalet, 3 adet cankurtaran kulesi ve büfe bulunuyor. Plaj ücretsiz hizmet veriyor.

- Caddebostan - 3: 250 metrelik plajda 100 şezlong, 100 şemsiye 3 cankurtaran kulesi, 4 soyunma kabini, 4 duş, WC ve büfe bulunuyor. Plaj ücretsiz hizmet veriyor.

- Yörükali Plajı: Prens Adaları içerisinde en büyüğü olan Büyükada’da bulunan Yörükali plajı hem doğasıyla hem de temiz deniziyle tatilcilerin en çok tercih ettiği plajlardan. Aya Yorgi Kilisesi, Rum Yetimhanesi ve Reşat Nuri Güntekin’in evinin bulunduğu Büyükada’daki Yörüklüali plajı içerisinde duş, şezlong, cankurtaran, şemsiye, soyunma kabini, tuvalet ve büfe bulunuyor. Bin 500 kişilik plaja giriş bayramda 40 TL.

Haberin Devamı

- Çiroz Plajı: Yeşilköy’de bulunan Çiroz Halk Plajı 660 metre uzunluğunda. 500 şezlong ve 500 adet şemsiyenin bulunduğu plajda 2 cankurtaran kulesi, 12 cankurtaran personeli, 1 kurtarma botu, 1 ambulans, 2 büfe, 80 soyunma kabini, 228 adet emanet dolabı, 20 adet tuvalet kabini, 12 duş, voleybol ve futbol sahası bulunuyor.

- Altınkum Kadınlar plajı: Sarıyer’de sadece kadınlara hizmet veren Altınkum Plajında, kadın cankurtaran ekibi, soyunma kabinleri, mescit, duş, masa ve sandalye hizmeti veriyor. 8 yaş üstü erkek çocuklar kabul edilmiyor.

- Tuzla Halk Plajı: 29 soyunma kabini, 7 duş, 5 tuvalet, cankurtaran kulesi ve iskelesi bulunan plaja giriş ücretsiz. Plaj, salı ve cuma günleri sadece kadınların kullanımına açık.