Gündem Parsel pafta sorgulama işlemlerini internetten yapmak mümkün!

Parsel pafta sorgulama işlemlerini internetten yapmak mümkün!

12.09.2016 - 11:30 | Son Güncellenme:

Parsel pafta sorgulama işlemi vatandaşların alacak oldukları herhangi bir mal yada mülkün tapu üzerinde bulunan konumu ve özellikleri hakkın da bilgi sahibi olmanız için kullanılmaktadır. Yazımızın devamında sizlere Parsel Pafta sorgulama işleminin nereden ve nasıl yapıldığı hakkında bilgi vereceğiz.

Parsel pafta sorgulama işlemlerini internetten yapmak mümkün

İnsanlar çalışma hayatları boyunca belirli bir birikim yapmaktadır. Bu birikim sayesinde insanlar yatırım amaçlı olarak mal veya mülk edinmektedir. Çünkü alınan bu mal yada mülk ileriki zamanlarda daha fazla değer kazanarak insanlara yine maddi kazanç sağlamaktadır. Bu ve bunun gibi durumlar göz önünde bulundurularak vatandaşlar birikimlerini yatırım amaçlı olarak bir arsa, ev, tarla gibi mal mülk üzerine yapmaktadır. Ancak bunlar gibi taşınmazları satın alırken dikkat edilmesi gereken belirli kurallar vardır. En başında tapudaki konumu, parsel paftası gibi özelliklere dikkat etmek gerekmektedir. Parsel pafta sorgulama işlemi tapu kadastro müdürlükleri şubeleri üzerinden gerçekleşmektedir. Ayrıca daha hızlı ve daha kolay olması sebebi ile vatandaşlara online sistemler üzerinden Parsel pafta sorgulama işlemi sunulmaktadır.

Haberin Devamı

PARSEL SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

PAFTA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Parsel Pafta sorgulama işleminin sunulduğu online sistem ülkemizin resmi internet sitesi olan e Devlet sistemidir. e Devlet sistemi ülkemizin resmi internet sitesi olduğu için ülkemizde hizmet veren tüm kamu kurum ve kuruluşlarının, bakanlıkların resmi internet sitelerini kendi bünyesi altında toplayarak vatandaşlarımıza tek bir çatı altından daha hızlı ve daha kolay işlem imkanı sunmaktadır. Ancak e Devlet sistemi üzerinden resmi işlemlerinizi gerçekleştirmek için e Devlet sistemine üye olmanız gerekmektedir. e Devlet sistemine üye olmak için ise yapmanız gereken tek işlem herhangi bir PTT şubesine kimlik belgeniz ile birlikte gitmeniz olacaktır. PTT şubesine gittiğinizde vezne görevlisine e Devlet üyeliği almak istediğinizi beyan etmeniz e Devlet üyeliği almanız için yeterli olacaktır. Bu isteğinizin ardından vezne görevlisi sizden 2 TL işlem ücreti karşılığında T.C. kimlik numaranıza tanımlı olan bir e Devlet şifresini size verecektir. Bu e Devlet şifresini ve T.C. kimlik numaranızı e Devlet giriş ekranında bulunan ilgili alanlara yazmanız halinde e Devlet ekranına giriş yapabilirsiniz. e Devlet sistemine ilk defa giriş yaptığınızda sistem sizden kişisel kimlik bilgilerinizi ilgili alanlara doldurmanızı isteyecektir. Bunun amacı daha sonra e Devlet ekranında işlem yapmak istediğinizde sistem sizi tanıyarak daha hızlı ve daha kolay işlem imkanı sunmaktadır. Ayrıca e Devlet sistemi güvenliğiniz için PTT şubesinden almış olduğunuz e Devlet şifresini kendi belirlemiş olduğunuz herhangi bir şifre ile değiştirmenizi de isteyecektir. Bu basit işlemlerin ardından e Devlet üzerinden resmi işlemlerinizi halledebilirsiniz.

Haberin Devamı

e Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirilen resmi işlemlerden biri de Parsel Pafta Sorgulama işlemidir. e Devlet üzerinden parsel pafta sorgulama işleminizi gerçekleştirmek için e Devlet ana ekranında bulunan arama sekmesine Parsel pafta yazmanız halinde karşınıza çıkan sayfa üzerinden basit bir şekilde parsel pafta sorgulama işleminizi gerçekleştirme imkanına sahipsiniz.