Gündem Parsel pafta sorgulama uygulaması 2016!

Parsel pafta sorgulama uygulaması 2016!

21.08.2016 - 10:46 | Son Güncellenme:

Parsel ve pafta sorgulama işlemlerini internetten yapabiliyoruz. Parsel pafta sorgulama işlemleri Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından sağlanan hizmetlerdir. Parsel pafta sorgulama işlemlerini E-devlet üzerinden yapabiliyoruz.

Parsel pafta sorgulama uygulaması 2016

Ülkemizde artık teknoloji oldukça gelişmiştir ve de gelişmeye devam etmektedir. Bizler teknolojiyi kullanarak daha kolay bir yaşam elde ederiz. Çünkü teknolojinin gelişmesi bizlerin hayatlarını oldukça kolay bir hale getirmiştir. Teknoloji bizlerin hayatlarına artık iyice yerleşmiştir. Teknolojinin gelişmesi ile internet kullanımı oldukça artmıştır. İnternet kullanımı sayesinde bizler merak ettiğimiz bir konuyu ya da merak ettiğimiz bir soruyu sadece dakikalar içerisinde araştırarak bulabiliriz. Bizlerin hayatlarına yerleşen internet kullanımı sayesinde işlemlerimizi de daha hızlı bir şekilde halledebilmekteyiz. Vatandaşlar için oldukça kullanışlı ve zaman kaybı yaşamadan işlemlerini halledebilmeleri için online işlemler uygulamaya konulmuştur.

Haberin Devamı

PARSEL SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

PAFTA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Online işlemler oldukça kullanışlı hızlı ve pratik işlemlerdir. Ve de online işlemler artık hemen hemen her alanda kullanılmaktadır. Bizler online işlemleri kullanarak diğer yöntemler ile yapılmakta olan hizmetleri tercih etmeyiz. Çünkü tercih etmediğimiz işlemler bizlere oldukça fazla zaman kaybı yaşatmaktadır. Online işlemler her alanda yapıldığı gibi parsel pafta sorgulama işlemlerinde de kullanılmaktadır. Bir arsanın kime ya da hangi vakfa bağlı olduğunu merak ediyor iseniz sadece dakikalar içerisinde bulabilirsiniz. Bizler önceki senelerde yani teknolojinin henüz ilerlememiş olduğu yıllarda parsel pafta sorgulama gibi işlemleri yapmak için Tapu Kadastro Müdürlüğü’ne gitmemiz gerekiyordu. Fakat bu işlemler bizlerin zamanını fazlaca alabilmekte idi. Çünkü işlem sırası beklemek zorunda kalabilirdik. Ama günümüzde artık teknoloji ilerledikçe bizler bu gibi işlemler için daha iyi bir hizmet alabilmekteyiz. Online işlemler ile bu işlemlerimizi sadece dakikalar içerisinde halledebiliriz. Online işlemlerinizi evde işte kısacası internet erişimi sağladığımız her yerden yapmamız mümkündür. Parsel pafta sorgulama işlemleri Tapu Kadastro Müdürlüğü tarafından online işlemler ile yapılmaktadır. Parsel pafta sorgulama işlemlerini online olarak yapmak istiyor iseniz yazımızın devamında detaylı bir şekilde anlatmış olacağız. İlk olarak e- devlet sisteminden biraz bahsedebiliriz. E- devlet sistemi şifreli bir uygulamadır ve içerisinde bir çok işlem barındırmaktadır. E- devlet sistemi içerisinde barındırmakta olan işlemlerin tümü resmi niteliğe sahiptir. E- devlet sistemi içerisinde parsel pafta sorgulama işlemlerini de barındırır. E- devlet şifresi olmadan e- devlet sistemi içerisinde herhangi bir işlem yapamazsınız. E- devlet şifresi çok kolay bir şekilde alınmaktadır. İlk olarak e- devlet şifresi almak için yaşamış olduğunuz şehirde bulunan herhangi bir PTT şubesine gitmeniz gerekir. E- devlet şifresi almak için nüfus cüdanınız ile birlikte e- devlet şifresi talebinde bulunmanız gerekir. E- devlet şifre talebinden sonra sadece 2 TL işlem ücreti vererek e- devlet şifrenizi alabilirsiniz. E- devlet şifresini aldıktan sonra e- devlet sistemi üzerinden almış olduğunuz şifre ile kimlik doğrulama işlemi yapınız. Daha sonra e- devlet sistemi üzerinden çok kolay ve pratik bir şekilde kısa bir sürede parsel pafta sorgulama işleminizi tamamlayabilirsiniz.