Gündem PCR testi nedir, ne demek? PCR test kaldırıldı mı? Son dakika yeni karar!

PCR testi nedir, ne demek? PCR test kaldırıldı mı? Son dakika yeni karar!

06.05.2022 - 13:55 | Son Güncellenme:

Son dakika haberlere göre Sağlık Bakanlığı'ndan resmi yazı geldi. Koronavirüs salgını döneminde yapılan PCR testi ile ilgili yeni karar alındı. Vatandaşlar ise PCR testi nedir, ne demek sorularını araştırmaya başladı. Peki PCR testi kaldırıldı mı?

PCR testi nedir, ne demek PCR test kaldırıldı mı Son dakika yeni karar

Koronavirüs salgınına ilişkin süreçlerde bir son dakika gelişmesi daha yaşandı. Artık ameliyat ya da endoskopi gibi diğer işlemler öncesinde yapılması zorunlu olan PCR testi hakkında yeni karar duyuruldu. İşte Sağlık Bakanlığı'nın açıklaması...

Haberin Devamı

PCR TESTİ NEDİR, NE DEMEK?

PCR bir tanı testi olarak bilinmektedir ve koronavirüste de virüse ait RNA'yı göstermektedir. Yani PCR test koronavirüs sürecinde, vücuttaki virüsün kimliğini göstermek için yapılan bir testtir. Farklı hastalıklar için de kullanılan PCR, vücuttaki çok az sayıdaki mikrobu bile tespit edebilmektedir.

PCR TESTİ KALDIRILDI MI?

Sağlık kurumlarında hastalara yatış öncesi ya da yatış sırasında ya da günübirlik işlem ve operasyonlar öncesinde tarama amaçlı PCR testi uygulaması kaldırıldı.
Sağlık Bakanlığı hastanelerin artık ameliyat ya da endoskopi, kolonoskopi gibi girişimsel işlemler öncesinde hastalara tarama amaçlı test yapılmamasını istedi. Resmi yazıda kararın vaka sayıları, aşılama oranı, ilaç kullanımı gibi etkenlerin göz önünde bulundurularak alındığı belirtildi.

Haberin Devamı

Uzmanlara göre yeni uygulama hekimler ve sağlık çalışanlarının dışında diğer yatan hastaların sağlığı için risk oluşturacak.

21 Nisan'da da Sosyal Güvenlik Kurumu, hastanelerdeki corona virüs hastası ayrımını sona erdirmiş, Covid hastaları için ödenen ek ücretler kaldırılmıştı.