Gündem Pensilvanya bağlantısı belgelendi

Pensilvanya bağlantısı belgelendi

01.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimini Akıncı Üssü’nde yöneten sivil imamlardan Hakan Çiçek’in, telefon hattının ilk kez Pensilvanya’da kullanıldığı ortaya çıktı. Çiçek’in darbe toplantılarına katıldığı belirlendi

Pensilvanya bağlantısı belgelendi

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Akıncı Üssü çevresindeki arazide bulunan ve incelemeler sonucu örgütün sivil imamlarından Hakan Çiçek’e ait olduğu belirlenen cep telefonundaki GSM hattının ilk kez 7 Mart 2016’da aktive edildiği, iPhone A1688 model cep telefonunun bu anda kaydettiği lokasyonun ise örgütün elebaşısı Fetullah Gülen’in de barındığı Pensilvanya’daki çiftlik evi olduğu belirlendi. Çiçek’in, darbe girişimi sırasında Viber uygulaması üzerinden mesajlaştığı ve telefona “Hkn Ada Avukat” olarak kayıtlı kişinin de Hakan Serbest olduğu tespit edildi.

Haberin Devamı

Telefonlar incelendi

Darbe girişiminin bastırılmasının ardından Akıncı Üssü ve çevresinde yapılan olay yeri incelemeleri sırasında bulunan iPhone A1688 model cep telefonunun ve Verizon marka SIM kartın FETÖ’nün sivil imamı Çiçek’e, iPhone A1522 model cep telefonu ve Turkcell SIM kartın ise diğer sivil imam Kemal Batmaz’a ait olduğu tespit edilmişti. Bölgede bulunan ve sadece internet amacıyla kullanıldığı anlaşılan Samsung marka cep telefonunun sahibi ise henüz belirlenmemişti.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinesinde Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan 12 kişilik özel birim, ele geçirilen materyaller üzerindeki çalışmaları sonucunda ek raporlar hazırlayarak başsavcılığa gönderdi.

Haberin Devamı

Pensilvanya’yı gösterdi

Çiçek’e ait olduğu belirlenen telefonda kullanılan 18624000371 ABD numaralı GSM hattı, 7 Mart 2016’da aktive edildi. Telefonun, bu andan itibaren kaydettiği lokasyon verilerinin incelenmesi sonucunda “40.870487,-75.32150” ile “40.870500,-75.321300” koordinatlarının Gülen’in Pensilvanya’da kaldığı binaya ait koordinatlar olduğu tespit edildi. İncelemede, Çiçek’in ABD’de olduğu 7 Mart 2016’da saat 00.02’de, örgüt mensuplarının bulunduğu binada bir saniye arayla fotoğraf ve video çektiği belirlendi. Fotoğraf daha sonra silindi. Telefona medya lokasyon kaydı olarak kaydedilen 2 saniyelik görüntü ve ses dosyasında ise ahşap, kahverengi masadaki Apple cep telefonu kutusu üzerinde, Apple kullanıcı kimliği ve buna ait şifrenin yazılı olduğu kağıt parçası görülürken, ortamdan “Yarın görüşürüz, akşam gel” sesi duyuluyor.

FETÖ’cülerin buluşma noktası

Yine, Çiçek’in ABD’de bulunduğu belirlenen 25 Haziran 2016’da telefona kaydedilen “40.583818,-73.948949” koordinatının ise ABD’de örgüt mensuplarının buluşma yeri olan Masal Cafe Lounge’u gösterdiği tespit edildi. Çiçek’in, buranın kablosuz internet hattını kullandığı ifade edilen raporda, kafenin, ABD’de örgütün çatı yapılanmasında yer alan kişilerin “buluşma yeri” haline geldiği, açık kaynak araştırmalarında bu kafe ve sahibi hakkında ABD adli makamlarınca adli işlem gerçekleştirildiğinin belirlendiği kaydedildi. Raporda, ABD’nin FBI makamlarının bu kafeye yönelik yürüttüğü aramaya ilişkin internetten elde edilen bir fotoğraf ile FETÖ çatı davasının firari sanığı kapatılan Zaman gazetesinin eski genel yayın yönetmeni Ekrem Dumanlı’nın kafede yanında biriyle çektirdiği fotoğrafa da yer verildi. Telefonda, Çiçek’in ABD’ye gidip gelirken bulunduğu İstanbul Atatürk Havalimanı’na ait koordinat verilerinin kaydedildiği de belirlendi.