Gündem PKK, sözde kurucularından Kaytan'ın ölümünü gizlemek için infaz yöntemini kullandı

PKK, sözde kurucularından Kaytan'ın ölümünü gizlemek için infaz yöntemini kullandı

18.11.2021 - 10:22 | Son Güncellenme:

MİT ve TSK, terörle mücadelede en uzun soluklu operasyonlardan birini gerçekleştirdi. Irak'ın kuzeyindeki operasyonla etkisiz hale getirilen teröristler arasında "Fuat" kod adlı Ali Haydar Kaytan'ın da yer aldığı belirlendi. Terör örgütü PKK, örgütten kopmaların önüne geçmek ve teröristlerin moralini yüksek tutmak amacıyla Kaytan'ın ölümünü gizledi. Terörist Kaytan'ın cesedi sadece sözde üst düzey kadro tarafından bilinen bir yere gömüldü, defin işlemini yapan PKK'lılar infaz edildi.

PKK, sözde kurucularından Kaytanın ölümünü gizlemek için infaz yöntemini kullandı

 Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Irak'ın kuzeyindeki operasyonunda etkisiz hale getirilen teröristler arasında PKK/KCK'nın kurucularından "Fuat" kod adlı Ali Haydar Kaytan'ın da bulunduğu tespit edildi.

Haberin Devamı

AA muhabirinin güvenlik kaynaklarından aldığı bilgiye göre, PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın "kendisinden sonra örgütte sözü geçecek kişi" olarak tanımladığı Kaytan'ın etkisiz hale getirilmesi için terörle mücadeledeki en uzun soluklu operasyonlardan biri gerçekleştirildi.

Operasyon korkusuyla sürekli yer değiştiren sözde KCK Yürütme Konseyi Üyesi Kaytan'la ilgili MİT tarafından çok yönlü bir istihbarat çalışması yapıldı. Bu kapsamda insansız hava araçları da kullanılırken ayrıca sahadan da farklı istihbarat bilgileri toplandı. Uzun süreli bir çalışmanın sonucunda MİT ve TSK, Irak'ın kuzeyinde ortak bir operasyon gerçekleştirdi.

PKK, sözde kurucularından Kaytanın ölümünü gizlemek için infaz yöntemini kullandı

Operasyonun ardından MİT'in sahada sürdürdüğü istihbarat çalışmalarıyla, etkisiz hale getirilen teröristler arasında Ali Haydar Kaytan'ın da yer aldığı kesin olarak tespit edildi.

Haberin Devamı

CESEDİ GÖMEN PKK'LILAR İNFAZ EDİLDİ

Kaytan'ın etkisiz hale getirildiği operasyon sonrasında yaşananlar da ortaya çıktı.

Terör örgütü elebaşlarından Ali Haydar Kaytan'ın ölümü, PKK'dan kopmaların önüne geçmek ve teröristlerin moralini yüksek tutmak amacıyla gizlendi.

PKK, sözde kurucularından Kaytanın ölümünü gizlemek için infaz yöntemini kullandı

Terörist Kaytan'ın cesedi sadece üst düzey kadro tarafından bilinen bir yere gömüldü ve defin işlemini yapan PKK'lılar infaz edildi.

Kaytan'ın terör örgütü PKK adına canlı bomba eylemi yapacak teröristleri seçtiği, 2016 yılında Ankara'daki Merasim Sokak ve Güvenpark saldırılarının talimatını verdiği belirlendi.

PKK, sözde kurucularından Kaytanın ölümünü gizlemek için infaz yöntemini kullandı

KAYTAN'IN KANLI GEÇMİŞİ... PKK'NIN İDEOLOJİK LİDERİYDİ 

PKK/KCK’nın “ideolojik lider” olarak konumlandırdığı, örgüt kadrolarınca “mücadelenin yaşayan tarihi” olarak bilinen Kaytan, Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığına ve birliğine karşı gerçekleştirdiği terör eylemlerine PKK’nın kuruluşundan önce Tunceli’deki asayiş olayları ile başladı.

Abdullah Öcalan ile terör örgütünü kurarak PKK’nın temellerini birlikte atan Kaytan, Türkiye Cumhuriyeti’nin son 44 yıldır karşı karşıya kaldığı tüm terör eylemlerine karar veren “çekirdek kadro” içerisindeki en yaşlı örgüt kadrosuydu.

Ayrıca; “canlı bomba eylemcisi teröristlerin” seçiminde yer alarak, teröristlerin Türkiye’ye gönderilmeden önce aldıkları son ideolojik eğitimleri bizzat veriyordu.

Haberin Devamı

MASUM SİVİLLERİ HEDEF ALAN EYLEMLERİN PLANLAYICILARI ARASINDAYDI

Terör örgütünün binlerce can kaybına yol açan “eylemsel stratejisini” Öcalan ile birlikte oluşturan Kaytan, hafızalarda henüz taze olan; 17/02/2016 tarihinde, Ankara/Merasim Sokak’ta, askeri ve sivil servis araçlarına yönelik bomba yüklü aracın patlatılması sonucu 29 vatandaşımızın yaşamını kaybetmesi, 87 vatandaşımızın yaralanması, 13/03/2016 tarihinde, Kızılay Güvenpark otobüs duraklarında bomba yüklü aracın patlatılarak sivil vatandaşların hedef alınması sonucu 36 vatandaşımızın yaşamını kaybetmesi, 349 vatandaşımızın da yaralanmasıyla, sonuçlanan terör eylemlerinin talimatını veren örgüt lideri idi.

EN GÜVENLİ SIĞINAKLARI YERLE BİR OLDU

MİT’in hedefinde olan ve son dönemde “KCK Yürütme Konseyi Üyesi” ve “Bilim ve Aydınlanma Komitesi lideri” olarak konumlandırılan Kaytan; operasyon endişesi nedeniyle sürekli yer değiştiriyordu.

Haberin Devamı

KARAYILAN - BAYIK DETAYI

Kaytan’ın ölümü Cemil Bayık ile Murat Karayılan arasında tartışmaya sebep oldu. Bayık, örgütün silahlı unsurlarını “tedbirsiz” davranmakla suçlarken; Karayılan, Kandil eteklerindeki mağaralardan çıkamayan Bayık’ı, “örgüt liderlerini sürekli eleştirerek kaderine terk etmekle” suçladı.