Gündem Platonik aşığın ifadesi ortaya çıktı! Düğünde damada kurşun yağdırdı

Platonik aşığın ifadesi ortaya çıktı! Düğünde damada kurşun yağdırdı

06.09.2023 - 17:25 | Son Güncellenme:

Diyarbakır’da dün kına merasiminde düğün salonuna giriş esnasında silahlı saldırıya uğrayan gelin ve damadın bugün düğünü olduğu öğrenildi. Zanlı ile ilgili şoke eden detaylar ve ifadesi ortaya çıkarken damadın sağlık durumu ile ilgili de açıklama geldi.

Olay, dün akşam 20.30 sıralarında Kayapınar ilçesi Mezopotamya Mahallesi’nde bulunan bir düğün salonunda meydana geldi. Kına merasimi için düğün salonuna giren damat Ahmet Erdem ile gelin Fatma Aktaş, Selahattin Aktaş’ın ateşlediği kurşunların hedefi oldu. Olayda, Ahmet Erdem vücudunun çeşitli yerlerinden aldığı 8 kurşun ile ağır yaralanırken, davetlilerden 10 yaşındaki H.K, yerden seken mermi ile ayağından hafif yaralandı.

Haberin Devamı

DAMADIN DURUMU HAKKINDA AÇIKLAMA

112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirilmesi üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Ağır yaralı Ahmet Erdem özel hastaneye kaldırılırken, H.K. Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü. Sabah saatlerinde damadın ameliyata alınıp durumunun iyiye gittiği öğrenildi.

Platonik aşığın ifadesi ortaya çıktı Düğünde damada kurşun yağdırdı

ERDEM VE AKTAŞ ÇİFTİNİN BUGÜN DÜĞÜNÜ OLACAKTI

Dün akşam kına merasiminde düğün salonuna girdiği esnada kurşunların hedefi olan Ahmet Erdem’in, olay yaşanmasaydı bugün Fatma Aktaş ile düğününün olacağı ortaya çıktı.

ŞÜPHELİ, PLATONİK AŞK YAŞIYORDU

Şüpheli Selahattin Aktaş’ın yaklaşık 1 yıl önce amcazadesi olduğu öğrenilen Fatma Aktaş’ı istemeye gittiklerinde ailesinin kızı vermediği ileri sürüldü. 1 sene içerisinde platonik aşk yaşayan Selahattin Aktaş, gözünü karartıp kına merasimini kana buladı.

Haberin Devamı

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’nce yürütülen çalışmada kaçan zanlı, kısa sürede yakayı ele verdi. Aktaş’ın üzerinde olayda kullandığı tahmin edilen tabancanın çıktığı belirlendi.

TUTUKLANDI

Tabanca ile damat Ahmet Erdem'i tabancayla vurup yaralayan, seken kurşunlardan birinin isabet ettiği 10 yaşındaki E.K.'nin de yaralanmasına neden olan Selahattin Aktaş, işlemlerinin ardından tutuklandı.

Platonik aşığın ifadesi ortaya çıktı Düğünde damada kurşun yağdırdı

'BU EVLİLİĞİN OLMASINI İSTEMEDİM'

Aktaş, ifadesinde akrabası da olan F.A.'yı sevdiğini ve istemeye gittiklerini ancak ailesinin rızası olmadığı için evlenemediğini belirterek, "F.A'yı tanımadığım birine verdiklerini öğrendim. Bunu öğrendikten sonra çok üzüldüm. Bu evliliğin olmasını istemedim. Salona gittim. Gelin ve damat salondan içeri girdiği sırada belimden silahımı çektim. Damadın arkasından yanaşarak ayaklarına doğru ateş ettim. Kaç el ateş ettiğimi hatırlamıyorum. Amacım, damadı öldürmek değil; düğünü bozmaktı. Bacak tarafına sıktım. O sinirle kaç el ateş ettiğimi hatırlamıyorum. Bu olaydan dolayı pişmanım. Keşke olay buralara gelmeseydi" dedi.