Gündem PM büyükşehir adayları için toplanıyor

PM büyükşehir adayları için toplanıyor

21.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Özgür Özel başkanlığında bugün toplanacak olan MYK ve Parti Meclisi (PM) toplantılarında büyükşehir belediye başkan adayları masaya yatırılacak.

PM büyükşehir adayları için toplanıyor

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara - PM’de Adana, Mersin, Eskişehir, Hatay belediye başkan adaylarının açıklanması bekleniyor. CHP MYK saat 14.00’te, PM saat 17.30’da toplanacak. PM’de tek aday olan yerlerin belediye başkan adaylarının açıklanması öngörülüyor. PM’de Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın tekrar aday gösterilmesi bekleniyor. 

Haberin Devamı

Kulislerde PM’den Hatay’da Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın adının da çıkabileceği konuşuluyor. Aydın’ın bu hafta da PM’de masaya gelmeyebileceği ifade ediliyor. Aydın ve İzmir’in birlikte açıklanabileceği de belirtiliyor. 

‘Sürpriz oldu’ 

Öte yandan Genel Başkan Özgür Özel’in Akşener’in açıklamalarına şaşırdığını ifade eden partili kurmaylar, “Akşener’in açıklaması sürpriz oldu, şaşırdı. Beklemediği bir şeydi” yorumunu yaptı.