Gündem POLİTİKA GİBİ!

POLİTİKA GİBİ!

06.08.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

İngiliz müzik dergisine göre Courtney Love, Nirvana üyesi Dave Grohl’a “Büyük pislik” demiş. Bono, Chris Martin’i “Arızalı bir karakter ve şapşal” diye eleştirmiş

POLİTİKA GİBİ

Ünlü İngiliz müzik dergisi NME, müzik dünyasındaki en büyük polemik ve atışmaları derledi. “En acımasız küçümsemeler” başlığını polemiklerde, Kurt Cobain’den Kanye West’e pek çok ismin meslektaşları hakkındaki ağır sözleri yer alıyor.
- Courtney Love’dan eski Nirvana üyesi Dave Grohl’a: “Dave rock dünyasında yara görmemiş mutlu adam gibi etrafta dolanıyor. Ama en büyük pisliklerden biri. Yıllardır Kurt Cobain’le çocuğumuzun parasını alıyor.” (2005)
- Dave Grohl ve eski Nirvana üyesi Krist Novoselic’den Courtney Love’a: “Mantıksız, kurnaz, bencil, tutarsız, idare edilemez ve tahmin edilemez bir tip. Biten bir müzik ve oyunculuk kariyerine sahip açık gözlü primadonna.”
- 50 Cent’den Kanye West’e: “Kayne’nin beni yenmesi mümkün değil. Bu, bir oyuncak ayının goriller mücadelesine benzer. Kayne berbat!” (2007)
- Kanye West’den 50 Cent’e: “50 Cent havaalanında yanınıza gelip, ‘Seni çok seviyorum’ diyen, sonra da yüzünüze tüküren küçük çocuk gibi.” (2007)
- Marilyn Manson’dan My Chemical Romance’e: “Bu insanlar benim yaptığım işin acıklı, kendilerine acıyan ve yüzeysel bir halini yapıyorlar. Eğer benimle özdeşleşmek istiyorlarsa, alsınlar jiletleri. İşleri bitince de beni arasınlar, konuşalım.” (2007)
- My Chemical Romance’den Marilyn Manson’a: “Eğer Elvis Costello berbat olduğumuzu söylese bunu düşünürdük. Ama yeni albümünü tanıtan birinden bu cümleleri duyunca yorumlar boş laf gibi geliyor.” (2007)
- Kurt Cobain’den Axl Rose’a: “Rock’n’roll tarihinin başından beri bir Axl Rose var. Ve bu çok sıkıcı. Beni boğuyor. O, tüm dünyanın ona borçlu olduğunu düşünen egoist bir insan” (1991)
- Mike Patton’dan Red Hot Chili Peppers’a: “Bizi (Mr Bungle) bazı festivallerden attırdılar. Bu çok acınası. Allah aşkına adamlar milyonlarca albüm satıyor. Biz yanında toz zerresi gibiyiz. Sorunları ne anlamıyorum?” (1999)
- Morrissey’den Elton John’a: “Her yerde bize özel hayatını anlatıyor. Kimsenin ilgisini çekmiyor özel hayatı. Artık çekip gitmesi lazım.” (1987)
- Liam Gallagher’dan Radiohead’in yeni albümü ‘The King Of Limbs”le ilgili: “Salak bir ağaçla ilgili şarkı mı yazmışlar. Allah aşkına! 1000 yaşında bir ağaç mı? Şaka mı bu? (2011)
- Bono’dan Chris Martin’e: “Arızalı bir karakter ve şapşal. Ama gelin görün ki, harika melodiler buluyor.” (2009)
- Alan McGee’den Brian Eno’ya: “Coldplay’i Beatles gibi giydirmek senin fikrin miydi? Ve ne zaman iyi bir albüm yapacaksın? Son iyi albümün 1972’deydi.” (2009)
- Miley Cyrus’dan Radiohead’e (Grup onu Grammy’lerde ‘hor gördükten’ sonra): “Çok üzüldüm, izlemeyecektim. Leş Radiohead! Onların canına okuyacağım, herkese anlatacağım!” (2009)
- Radiohead’den Miley Cyrus’a: “Miley büyüdüğünde, kendisini her şeyde hak sahibi görmemeyi öğrenecek.” (2009)
- Noel Gallagher’dan Kaiser Chiefs’e: “18 yıl boyunca uyuşturucu kullandım. Ama hiç bir zaman ‘Biliyor musunuz, Kaiser Chiefs harika bir grup!’ deme noktasına gelmedim.” (2008)
- Trent Reznor’dan Chris Cornell’a: “Hani bir insan için utandığınız anlar vardır ya... Chris Cornell’ın albümünü dinlediniz mi? Tanrım!” (2009)
- Chris Cornell’dan Trent Reznor’a: “Judas’ı gördünüz mü? Demin buradaydı.” (2009)
- Lars Ulrich’den Dave Mustaine’e: “Bir yıl boyunca Metallica’daydı ve bu 22 yıl önceydi. Kovulmasının hâlâ mesele olması acıklı ve zavallıca.” (2006)