Gündem Rasmussen Türk çıktı!

Rasmussen Türk çıktı!

02.04.2010 - 01:29 | Son Güncellenme:

Dünyada birçok yayın kuruluşu “uluslararası şaka günü” olan 1 Nisan’ı haber formatındaki birbirinden ilginç şakalarla renklendirdi. Bunlardan en ilginçlerinden biri Danimarka’da Türkçe yayımlanan aylık “Haber” dergisinin “Rasmussen Türk çıktı” haberiydi. Dünya medyasından dikkat çeken 1 Nisan şakaları şunlar...

Rasmussen Türk çıktı

Rasim Reis oldu Rasmussen
Türkçe yayımlanan aylık Türk dergisi Haber’in internet sitesinde NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen’in Türk asıllı dedesinin Rasim Reis adında eski bir Türk korsanı olduğu belirtildi. Rasmussen soyadının Dancada “Rasim’in oğlu” anlamına gelen ‘Rasims sön’ tamlamasından türediği bildirildi.
Aslen Balıkesirli olan Rasim Reis’in torunu olduğunu öğrenince büyük bir şok yaşadığını; geçtiğimiz yıl NATO Genel Sek-reterliği’ne seçildiği günlerde İstanbul’da bu durumu Başbakan Tayyip Erdoğan ile de paylaştığını söyleyen Rasmussen, röportaj yaptığı gazetemiz muhabirlerine Türk kahvesi ikram etti, “Artık aynı milletin evladıyız” dedi. Haberin sonunda ise şöyle bir not vardı:?“Bugün 1 Nisan neşe doluyor insan, umarız siz de bu haberi gülümseyerek okumuşsunuzdur. Zira bu haberde yazılanların hiçbiri doğru değil. Bu bir 1 Nisan şakasıdır.”

Haberin Devamı

Bizi Erdoğan kurtaracak
- Elefteros Tipos gazetesi “Erdoğan Yunan ekonomisini kurtarıyor” manşetini kullandı. Gazete “özel” haberinde “Tayyip Erdoğan’ın kararı ile Türkiye bize çok düşük faizle, sadece yüzde 2.5’la 20 milyar euro kredi verecek” ifadesini kullandı.
- Adesmeftos Tipos gazetesi “Başbakan Julia ile görüştü” başlıklı haberinde satış rekoru kıran porno DVD’si ile ülkeyi karıştıran manken Julia Aleksandratou’nun Başbakan Yorgo Papandreu ile makamında görüştüğünü duyurdu ve bir fotomontaj yayımladı.

İlk lezzetli gazete sayfası
- The Sun gazetesi gururla dünyanın ilk lezzetli gazete sayfasını ilan etti. Gazete, okuyucularından sayfanın lezzetinin tadılması için birinci sayfada yer alan boş beyaz alanı yalamasını istedi.
- The Sun’ın internet sayfasında yer alan bir haberdeyse, Başbakan Gordon Brown’ın lideri olduğu İşçi Partisi tarafından “görünmez adam” ilan edildiği belirtilerek, partinin genel seçimlerde yarışacak adaylarının yüzde 93’ünün seçim posterlerinde Gordon Brown’ı sildiğini yazdı.
- The Guardian gazetesiyse İşçi Partisi’nin Gordon Brown’ın dillere destan öfkesini parti kampanyasında kullanamaya karar verdiğini yazdı ve başbakanın öfkeli bir halini ve altında “Göster kendini havalı” yazan bir seçim posterini bastı.
- Daily Telegraph gazetesi, bir internet servis sağlayıcısının dağ gelinciği hayvanını kullanarak ücra yerlere ve kırsal bölgelere interneti ulaştırdığını yazdı. Gazete haberinde, üzerinde internet sağlayıcısının ismi olan kıyafetli bir dağ gelinciğinin fotoğrafına bile yer verdi.