Gündem Hava durumu | Dolu saat kaçta yağacak? İstanbul, İzmir, Ankara, il il MGM'den son dakika uyarı...

Hava durumu | Dolu saat kaçta yağacak? İstanbul, İzmir, Ankara, il il MGM'den son dakika uyarı...

08.10.2020 - 01:05 | Son Güncellenme:

Son dakika haberlere göre, hava durumu için meraklı arayış başladı. Bugün Meteoroloji Genel Müdürlüğü yarın için saat vererek uyarıda bulundu. Marmara'da kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışlara dikkat edilmesi gerektiği bildirilirken, Kuzey Ege ve Batı bölgelerde şiddetli yağışın etkili olacağı duyuruldu. Peki saat kaçta dolu yağacak? İşte Ankara, İstanbul, İzmir ve diğer illerin 5 günlük hava durumu bilgileri...

Hava durumu | Dolu saat kaçta yağacak İstanbul, İzmir, Ankara, il il MGMden son dakika uyarı...

Milyonlarca vatandaş hava durumu tahminlerini öğrenmek için arayışa geçti. Yaşadığı şehrin hava durumunu öğrenmek isteyenler, 5 günlük hava durumu bilgilerini incelemeye başladı. Peki önümüzdeki 5 gün hava durumu nasıl olacak? İşte il il hava durumu bilgileri...

Haberin Devamı

SAAT KAÇTA DOLU YAĞACAK?

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'dan son dakika yağış uyarısında bulunmuş. 'Yarın sağanak yağışa dikkat' diye sözlerine başlayan Yerlikaya, 'Perşembe sabah saatlerinden itibaren ilimiz genelinde sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışların kuvvetli olması bekleniyor' ifadelerini kullanmıştı.

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada da şöyle denildi; İstanbul’da Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün değerlendirmelerine göre yarın (8 Ekim Perşembe) sabah saatlerinden itibaren il genelinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

AFAD’tan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: Yarın sabah saatlerinden itibaren, Marmara’da kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Kuzey Ege'de ise yerel dolu yağışı ile birlikte gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Haberin Devamı

HAVA DURUMU 5 GÜNLÜK

İSTANBUL HAVA DURUMU

Perşembe Kuvvetli Gökgürültülü Sağanak Yağışlı 23°C 24°C

Cuma Gökgürültülü Sağanak Yağışlı 18°C 20°C

Cumartesi Sağanak Yağışlı

Pazar Parçalı Bulutlu 17°C 22°C

Pazartesi Parçalı Bulutlu 17°C 24°C

Hava durumu | Dolu saat kaçta yağacak İstanbul, İzmir, Ankara, il il MGMden son dakika uyarı...

ANKARA HAVA DURUMU

Perşembe Parçalı Bulutlu 15°C 29°C

Cuma Gökgürültülü Sağanak Yağışlı 16°C 21°C

Cumartesi Gökgürültülü Sağanak Yağışlı 11°C 23°C

Pazar Az Bulutlu 10°C 25°C

Pazartesi Az Bulutlu 11°C 26°C

Hava durumu | Dolu saat kaçta yağacak İstanbul, İzmir, Ankara, il il MGMden son dakika uyarı...

İZMİR HAVA DURUMU

Perşembe Kuvvetli Gökgürültülü Sağanak Yağışlı 22°C 26°C

Cuma Gökgürültülü Sağanak Yağışlı 19°C 25°C

Cumartesi Parçalı Bulutlu 20°C 26°C

Pazar Az Bulutlu 20°C 27°C

Pazartesi Az Bulutlu 20°C 27°C

Hava durumu | Dolu saat kaçta yağacak İstanbul, İzmir, Ankara, il il MGMden son dakika uyarı...

DİĞER İLLERİN HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ

Kuzey Ege'de Yerel Dolu Yağışı İle Birlikte Gök Gürültülü Sağanak Yağışlara Dikkat!

Yapılan son değerlendirmelere göre; 08.10.2020 (Perşembe) günü sabah saatlerinden itibaren Kuzey Ege’de görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, Kütahya ve Manisa çevreleri ile İzmir’in kuzey ve doğu (Dikili, Bergama, Kınık, Aliağa, Foça, Menemen, Bayındır, Kemalpaşa, Beydağ, Tire, Ödemiş, Kiraz) ilçelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 Kg/m2) olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı ve hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Haberin Devamı

Marmara’da Kuvvetli Gök Gürültülü Sağanak Yağışlara Dikkat!

Yapılan son değerlendirmelere göre; 08.10.2020 (Perşembe) günü sabah saatlerinden itibaren Marmara bölge genelinde görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, kuvvetli (21-50 Kg/m2), Trakya Kesimi, İstanbul, Balıkesir ve Çanakkale çevreleri ile Bursa'nın batı ilçelerinde yerel olarak çok kuvvetli (40-75 Kg/m2) olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı ve hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Batı Bölgelerimiz Yeni bir Yağışlı Sistemin Etkisi Altına Girecek

Ülkemizin Batı kesimlerinin 08.10.2020 Perşembe sabah saatlerinden itibaren Balkanlar üzerinden gelmesi beklenen alçak basınç merkezi ve buna bağlı cephe sistemi ile birlikte 2 gün sürecek yağışlı ve serin havanın etkisi altına gireceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

Sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların Perşembe günü Marmara Bölgesinin tamamı ile Kuzey Ege’de kuvvetli olması bekleniyor. Yağışlı sistemle birlikte batı bölgelerimizde sıcaklıkların 8-10 derece düşeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; güney ve güneybatı (lodos) yönlerden Perşembe günü Marmara ve Ege Bölgesinde, Cuma günü ise İç Anadolu ve Batı Akdeniz’de kuvvetli esmesi bekleniyor.

Yağışlı sistemin Cuma günü Marmara, İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı ve Batı Karadeniz’de yağışlara sebep olduktan sonra etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor.

Yeni yağışlı sistemle ilgili Çarşamba ve Perşembe günleri Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak uyarıların vatandaşlarımız ve yetkililer tarafından dikkatle takip edilmesi önem arz etmektedir.