Gündem Saldırganlar içeriye davetiyeyle girmiş

Saldırganlar içeriye davetiyeyle girmiş

28.04.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ankaragücü-Amedspor maçında konuk takım yöneticilerinin darp edilmesiyle ilgili gözaltına alınan saldırganların, davetiyelerle tribüne girdiği belirlendi

Saldırganlar içeriye davetiyeyle girmiş

Ankara 19 Mayıs Stadında geçtiğimiz pazar günü oynanan Ankaragücü- AMED Spor maçının sonunda protokol tribününde yaşanan olayların polis tutanakları ortaya çıktı. Konuk takımın öne geçmesinden sonra AMED Spor Başkanı Ali Karakaş ve bazı kulüp yöneticilerinin darp edilmesiyle ilgili sürdürülen soruşturma kapsamında, Ankaragücü başkanı Mehmet Yiğiner ve 11 kişi hakkında yasal işlem başlatıldı.

Başbakan Davutoğlu ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın sert tepki gösterdiği olayla ilgili AMED Spor Başkanı Ali Karakaş’ın, Solmaz Kılıçtepe Merkez Polis amirliğinde verdiği ifadede çarpıcı iddialar yer aldı. Karakaş’ın ifadesinde şu sözler yer aldı:

Ağır tehdit ve hakaret
“85. dakikada bizim takım ikinci golü atınca oturduğum kısımda Ankaragücü başkanı, yöneticileri ve taraftarı bizim üzerimize saldırdı ve, ‘Buradan sağ çıkamayacaksınız, burası size mezar olacak’ diye küfür, hakaret ve tehditte bulundular. Ben kulüp başkanının olayları yatıştırmasını istedim. Ama o da yumruk atmaya başladı. Şikayetçiyim.”

Kimlikleri tespit edildi
Olayın yaşandığı 19 Mayıs protokol tribündeki 11 saldırganın kimlikleri de tespit edildi. Buna göre İ.B.’nin Ankara Şoför odasında çaycı, K.Ç.’nin şoför, M.V.K.’nın işçi, A.K.’nın eski yönetici, O.G’nin kulüp şoförü, O.K ve A.E’nin Ankara Şoför odasında şoför, L.Y.’nin kulüp yöneticisi, A.O’nun işsiz, O.K’nın esnaf, H.E’nin ise dolmuşçuluk yaptığı belirlendi.
Söz konusu şahısların Passolig’i bulunmadığı ve kulüp tarafından verilen davetiyelerle protokol tribününe girdiği saptandı. Tutuksuz yargılanmak üzere serbet bırakılan 11 kişi ve Ankaragücü Başkanı Mehmet Yiğiner ile ilgili soruşturmanın, özel olarak görevlendiren müfettişlerin raporu doğrultusunda sürdürüleceği öğrenildi.