Gündem Samsun bayram namazı kaçta? 2022 Samsun'da bayram namazı saati...

Samsun bayram namazı kaçta? 2022 Samsun'da bayram namazı saati...

01.05.2022 - 23:03 | Son Güncellenme:

Ramazan Bayramı namazı ile ilgili araştırmalar sürüyor. Samsun bayram namazı merak ediliyor. Samsun'da bayram namazı kılmak için hazırlanan vatandaşlar, Samsun'da bayram namazı saat kaçta? İşte Diyanet'in yayımladığı Samsun bayram namazı vakti...

Samsun bayram namazı kaçta 2022 Samsunda bayram namazı saati...

2022 Ramazan Bayramı için hazırlıklar başladı. Bayram namazı, bayramın ilk sabahında kılınacak. 2 Mayıs Pazartesi yerine getirilmesi gereken dini görev bayram namazı detayını haberimizde ekledik. Diyanet'in yayımladığı il il bayram namazı vakitleri gündemden düşmüyor. Peki Samsun bayram namazı kaçta? 2022 Samsun bayram namazı vakti haberimizde...

Haberin Devamı

SAMSUN BAYRAM NAMAZI KAÇTA?

Samsun'da bayram namazı 06:04'de kılınacak.

 Fıtır sadakası kimlere verilebilir, kimlere verilemez?

Fıtır sadakası, kişinin bakmakla yükümlü olmadığı yoksul müslümanlara verilir. Fıtır sadakası ve oruç fidyesini vermek durumunda olan kimsenin bunlardan doğrudan ya da dolaylı olarak yararlanmaması esastır. Zekât için de aynı kural geçerlidir. Bu sebeple bir kimse zekâtını, fıtır sadakasını ve fidyesini kendi usûl ve fürûuna veremez. (Usûl, bir kimsenin anası, babası, dede ve nineleri; fürûu ise; çocukları, torunları ve onların çocuklarıdır.) Ayrıca eşler de birbirlerine zekât, fitre ve fidye veremez.
Hanefilere göre aşağıda sayılanlara fitre verilmez:
a) Ana, baba, büyük ana ve büyük babalara,
b) Oğul, oğlun çocukları, kız, kızın çocukları ve bunlardan doğan çocuklara,
c) Eşine,
d) Zengine yani aslî ihtiyaçları dışında nisap miktarı mala sahip olan kişiye,
e) Babası zengin olan ergen olmamış çocuğa (Merğinânî, el-Hidâye, II, 223-228).
Şâfiîlere ve Ebu Yusuf’a göre fitre, Müslüman olmayana da verilemez (Mâverdî, el-Hâvî, III, 387; X, 519; Merğinânî, el-Hidâye, II, 223).
Bunların dışındaki kardeş, teyze, dayı, amca, hala ve onların çocukları, gelin, damat, kayınpeder ve kayınvalide gibi akrabalar zengin değillerse kendilerine zekât, fitre ve fidye verilebilir (Zeylaî, Tebyîn, I, 301).