Gündem ‘Sandık gelince de emekli yok diyecek’

‘Sandık gelince de emekli yok diyecek’

07.03.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Ekonomiyi eleştiren Özel, en büyük sıkıntıyı emeklilerin yaşadığını vurguladı, ‘emekli kart’ uygulaması için hükümete çağrısını yineledi. Sandığı işaret eden Özel, “Emekliye ‘yok’ diyor. O zaman ne yapacağız sandık gelince de emekliler yok diyecek” ifadelerini kullandı...

‘Sandık gelince de emekli yok diyecek’

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, dün partisinin Afyonkarahisar’daki seçim koordinasyon merkezinin açılışına katıldı. Özel, Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı Burcu Köksal’a destek istedi. Ekonomi üzerinden hükümeti eleştiren Özel şunları söyledi: “Ciddi bir ekonomik sıkıntı ve krizin içindeyiz. 31 Mart’a kadar hükümet bekliyor. Ama sonrası için Mehmet Şimşek’in dilinin altındaki baklayı duydunuz. Diyor ki; ‘Sıkı para politikası uygulayıp, kemerleri sıkacağız ve acı reçeteyi içireceğiz.’ 1 Nisan oldu da eğer AK Parti yine Afyonkarahisar Belediyesi’ni aldıysa 2 Nisan günü ne emekliyi duyarlar, ne işçiyi, ne esnafı, ne işsizi, ne öğrenciyi. 31 Mart’ta seçim var, mühür var, yetki var. Sen gereğini yaparsan, eğer bu sefer AK Parti’ye ‘yeter artık’ derseniz, sarı kart gösterip, kırmızı ışık yakar ve ‘bıçak kemiğe dayandı’ derseniz, ondan sonra herkese hesabını ona göre yapacaktır.”

Haberin Devamı

Özel, “En büyük sıkıntıyı emekliler çekiyor. 10 bin TL alan emeklilerin neredeyse yüzde 70’i en düşük emekli maaşı ile geçinmeye çalışıyor. Emekliler, Tayyip Bey geldiğinde 2002’de en düşük emekli maaşı 1.5 asgari ücretti. Bu parayla 8 çeyrek altın alıyordu. Bugün 2.5 çeyrek altın alıyor. Ben Tayyip Bey’e diyorum ki emekli kart çıkaralım. Emekliye verilmeyen 17 bin TL ile 10 bin TL’nin farkını her emeklinin maaşına 7 bin TL olarak yatıralım. Elektrik, su ve doğal gazı emeklilere yüzde 25 ile 40 arasında indirimli verelim. O diyor ki; ‘7 bin TL’yi bile veremeyiz, 1.4 trilyon para gerekiyor, bizde böyle bir para yok’ diyor. Tayyip Bey, Türkiye Cumhuriyeti’nin hazinesinde 1.4 trilyon yoksa vay bizim halimize, sen kasayı boşalttıysan ben bilmem. 700 milyar verildiğinde iş çözülecek ama ‘vallahi yok’ diyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

İliç’teki maden şirketi çıkışı

İliç’te yaşanan maden faciasındaki şirketin geçen yıl 222 milyon TL’lik vergi borcunun affedildiğini öne süren Özel, “Türkiye’de geçen sene 692 milyon, zenginlerin vergisini plan bütçe komisyonuna verdikleri önergeyle AK Parti ve MHP’liler bu vergiden vazgeçiyorlar. Size bulamadığı parayı 5’li çeteye, katil maden şirketine buluyor.  Emekliye ‘yok’ diyor. O zaman ne yapacağız sandık gelince de emekliler Tayyip Bey’e yok diyecek” dedi.

‘Sandık gelince de emekli yok diyecek’

Köksal ile ‘DEM’ krizi

CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı Burcu Köksal, açılışta “Seçildiğimde Afyonkarahisar Belediyesi’nin kapıları DEM Parti hariç her bütün siyasi partilere açık olacak” dedi. Afyonkarahisar’dan Uşak’a geçen Özel ise “Afyon’da konuşurken belediyenin kapılarını ardına kadar açacağız diye söylerken orada bir küçük sürçü lisan oldu. Aman başkanım sen düzelt dedi. Afyon Belediyesi’nin de Uşak Belediyesi’nin kapıları ardına kadar tüm siyasi partilere, Uşaklılara, Afyonlulara açıktır” ifadelerini kullandı. Köksal ise sosyal medya hesabından “Açık ve net Afyonkarahisar’ı DEM’lilerle ve HÜDA-Par’lılarla yönetmeyeceğim” paylaşımında bulundu.