Gündem Sandıktan Tugay çıktı

Sandıktan Tugay çıktı

01.04.2024 - 05:18 | Son Güncellenme:

İzmir’de seçim sonuçlarına göre CHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cemil Tugay 48.54 oy oranına ulaşarak yarışı önde tamamladı. Cumhur İttifakı Başkan Adayı Hamza Dağ ise yüzde 37.04 ile sandıktan çıktı.

Sandıktan Tugay çıktı

İzmir genelinde 10 bin 721 sandıkta, 3 milyon 459 bin 970 seçmen, yerel seçimler için oy kullandı. Sabahın erken saatlerinde seçim merkezlerine gelen vatandaşlar, büyükşehir belediye başkanlığı, ilçe belediye başkanlığı, belediye meclisi üyeliği ve mahalle muhtarlığı için ayrı ayrı hazırlanan oy pusulalarına “evet” mührünü bastıktan sonra, zarf içerisinde sandıklara attı. 4 milyon 462 bin 56 kişinin yaşadığı İzmir’de 30 ilçe arasında en çok seçmene sahip ilçelerin başında yer alan Buca’da bin 162 sandıkta 394 bin 395 seçmen oy kulandı. En düşük seçmen kaydının olduğu Beydağ ilçesinde ise 42 sandıkta 9 bin 961 seçmen sandığa gitti.

Haberin Devamı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için 27 isim aday oldu. CHP’de mevcut Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay aday olurken AK Parti ise Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’ı aday gösterdi. İYİ Parti’de Ümit Özlale, Memleket Partisi Cüneyt Oğuz, Zafer Partisi Naşit Birgüvi’yi aday gösterirken DEM Parti ise Akın Birdal ve Türkan Arslan ile seçime gitti. 6 isim ise bağımsız aday olarak seçime girdi.

"Kimse kendisini yalnız hissetmesin"

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, seçim sonrası yaptığı açıklamada, “Tarihi bir gün yaşıyoruz. Hiç bir zaman unutmayacağımız bir galibiyeti yaşadık. Bundan dolayı mutluluk duyuyoruz. Bu dönem boyunca örgütümüz ile beraber İzmir’in hakkını korumak için haklılığımızı anlatmak için yoğun çalıştık. İzmir’in 4 bir köşesinde CHP’liler emek harcadı. Her birinin hakkı ödenmez. CHP son yaptığı kurultaydan sonra sahip olduğu yeni ruh ve yeni mücadele azmi ile bu seçimde Türkiye’nin kaderini değiştirecek bir başarı ortaya koydu. Aldığımız sonuçlar gösteriyor ki, Türkiye’de halkımızın beklediği yeni siyasi karşılayan CHP anlayışı ve kadrosu var. Bazı ilçelerimizde yakın sonuçlar var ancak en olumsuz haliyle bile geçen döneme göre daha fazla ilçe bizim yönetimimizde olacak. İzmir’de ve aldığımız illerde fark yaratacak belediyecilik hizmetlerini halkımıza göstereceğiz. İstediğimiz şey gençlerin bu ülkeden umutlarını kaybetmemeleri. Sonra kendini sahipsiz hisseden herkesin bizim güvencemiz altında olacağını bilmemeleri, önümüzdeki dönemde halkçı politikalarımızı en üst seviyelere çıkararak hizmet edeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Sandıktan Tugay çıktı

‘Bu şarkı bitmedi’

Kentte 4 ilçeyi kaybeden AK Parti ise İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ ile yüzde %37.04 oy oranıyla seçimden çıktı. Hamza Dağ, eşi Zeynep Dağ ve kızı Esma Zümra Dağ ile geldikleri Bayraklı Gümüşpala Mahallesi Şehit Nazımbey İlkokulu 2153 No’lu sandıkta oyunu kullanmıştı. Dağ, seçimi kazanan Cemil Tugay’ı tebrik etti, “Biz kazandık şımarmadık, kaybettik küsmedik. Kazanırken; kazandık bitti anlayışında olmadık, bugün de kaybettik bitti demeyeceğiz. Çok güzel bir şarkıyı hep bir ağızdan seslendirdik. Bu şarkı bugün bitmemiştir, bitmeyecektir. Sandığın mesajı nettir, İzmirliler bize belediyenin şehrimizin ihtiyaçlarını giderip gidermediğini denetleme yetkisi vermiştir” dedi.