Gündem Sarai’nin telefonundan görüşme tespit edildi

Sarai’nin telefonundan görüşme tespit edildi

01.02.2013 - 06:49 | Son Güncellenme:

İstanbul’da 21 Ocak’ta kaybolduktan sonra bir daha haber alınamayan ABD’li amatör fotoğrafçı Sarai Sierra’nın cep telefonundan önceki akşam saat 22.30’da sinyal alındı

Sarai’nin telefonundan görüşme tespit edildi

Skype üzerinden kısa bir süre sinyal alınan bu telefon görüşmesi sonrasında kayıp kadının hayatta olduğu yönündeki umutlar arttı.

Haberin Devamı

İstanbul’da 21 Ocak’ta kaybolan 33 yaşındaki ABD vatandaşı Sarai Sierra’nın hayatta olduğu yönünde umutları artıran bir gelişme yaşandı. Sierra’nın telefonundan önceki akşam saat 22.30 sıralarında sinyal alındı. Telefonla Skype üzerinden kısa bir süre görüşme yapıldığının belirlenmesi Amerikalı kadının hayatta olduğunu düşündürüyor. Telefonunun sinyal vermesi üzerine harekete geçen polis, konu ile ilgili Amerikalı yetkililerle temasta bulunuyor.

YENİ GÖRÜNTÜLERİ BULUNDU

POLİS TAYLAN'A ULAŞTI

Beyoğlu'nda kaldığı evden çıktıktan sonra ortadan kaybolan Amerika Birleşik Devletleri (ABD) vatandaşı Sarai Sierra(33)'nın FBI tarafından İstanbul Emniyeti'ne bildirilen, en son 21 Ocak'ta internet üzerinden konuşup buluşmak üzere yola çıktığı "Taylan" takma adlı kişinin kimliği belirlendi.

Haberin Devamı

"TAYLAN" BASINDAN ÇEKİNİNCE..

Polis cep telefonundan ulaştığı bu kişiyi ifade için çağırdı. Ancak basının ilgisinden çekinen bu kişinin emniyete gelmek istemediği öğrenildi. Polis bunun üzerine soruşturmanın yürütüldüğü Asayiş Şubesi'nde değil de başka bir yerde bu akşam bu kişinin ifadesine başvuracak. Yetkililer, adını açıklamak istemedikleri "Taylan" takma adlı kişini şüpheli durumda olmadığını ve sadece bilgisine başvurulacağını belirttiler. Ancak ifadesinin alınmasının ardından soruşturmayı yürüten savcının talimatına göre gözaltına alınıp alınamayacağına karar verileceğini belirttiler.


İstiklal Caddesi’nde görüntü

Sierra’yı arama çalışmaları da tüm hızıla sürüyor. FBI, Sierra’nın, 21 Ocak’ta kaybolmadan bir gün önce Gmail’den Taylan adlı bir kişiyle mesajlaştığını belirledi. Bu mesajlaşmalar üzerine polis, Sierra’nın kaldığı evden Galata Kulesi yönündeki sokakların güvenlik kameralarını topladı. 230 Güven Timi’nin topladığı görüntülerin birinde, Sierra’nın 20 Ocak’ta İngiliz Konsolosluğu’nun önünden geçerken güvenlik kamerasına takıldığı belirlendi. Görüntüde Sierra’nın İstiklal Caddesi yönüne gittiği ve başında şapka olmadığı belirlendi.

Kredi kartı dökümleri de istendi

Polis, Sierra’nın yanında taşıdığını belirlediği kredi kartı dökümlerini de FBI’dan talep etti. Bu bilgilerin emniyete henüz ulaştırılmadığı belirtildi. Sarai Sierra’nın, ABD’de bir sağlık kuruluşunda resepsiyon görevlisi olarak haftada 3 gün çalıştığını ve 450 dolar ücret aldığını belirledi. Polis, Sierra’nın neden Hollanda ve Almanya’ya gittiğini ve Avrupa’dan ülkesine gitmek seçeneği varken 3 gün için tekrar neden Türkiye’ye döndüğünün kesinleştirilemediğini, soruşturmanın bu açıdan da sürdürüldüğünü bildirdi. Hollanda ve Almanya emniyetiyle İnterpol kanalıyla temas kurulduğunu, Sarai’nin bu ülkede ne yaptığı ile ilgili bilgi beklendiği belirtildi.

Haberin Devamı

Keayıp kadının eşi Steven Sierra’nın emniyette “Eşim Hollanda ve Almanya’ya fotoğraf sergisi gezmek için gideceğini söylemişti” dediği öne sürülmüştü. Steven Sierra ve kadının kardeşi David Jimenez, bilgi almak için dün tekrar emniyete geldi.