Gündem Şarküteride Hatice'yi vuran katil, eşini 'İşim bitmedi' tehdidinde bulunmuş

Şarküteride Hatice'yi vuran katil, eşini 'İşim bitmedi' tehdidinde bulunmuş

29.04.2021 - 12:31 | Son Güncellenme:

Burdur’un Bucak ilçesinde, 2 çocuk annesi Hatice Işık'ı (28) çalıştığı şarküteride av tüfeğiyle vurarak, öldüren R.T. (30), adliyeye sevk edildi. Mehmet Işık'ın, olay sırasında eşinin yanında şarküteride bulunduğu, R.T.'ye müdahale ettiği ancak yaşadığı şok nedeniyle yakalayamadığı, saldırganın Işık'ı da "İşim bitmedi, tekrar görüşeceğiz" diye tehdit ettiği öğrenildi.

Şarküteride Haticeyi vuran katil, eşini İşim bitmedi tehdidinde bulunmuş

Karayvatlar Mahallesi Gazi Caddesi'ndeki şarküteride, dün saat 17.30 sıralarında meydana gelen olayda, yanında getirdiği av tüfeğiyle şarküteriye giren R.T., burada çalışan Hatice Işık'a bilinmeyen nedenle 3 el ateş etti. Olay anında 2 çocuk annesi eşinin yanında olan Mehmet Işık ise saldırgana müdahale ederek, elindeki tüfeği aldı. Saçmaların isabet ettiği Hatice Işık, kanlar içinde yere yığıldı.

Haberin Devamı

R.T., Metin Işık'ı da "Sizinle işim bitmedi, tekrar görüşeceğiz" diye tehdit ederek, kaçtı. Haber verilmesiyle olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaptığı kontrolde, Hatice Işık'ın yaşamını yitirdiğini belirledi. Olay yerine gelen Işık'ın yakınları, sinir krizi geçirdi. Hatice Işık'ın cansız bedeni, olay yeri incelemesi yapıldıktan sonra cumhuriyet savcılığının talimatı ile otopsi yapılmak üzere Bucak Devlet Hastanesi morguna konuldu daha sonra otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

TÜFEĞİ OLAY YERİNDE BIRAKMIŞ

Hatice Işık'ı vuran R.T.'nin, tüfeği olay yerinde bırakıp, araçla kaçtığı belirlendi. Polisin çalışması sonucu R.T., kısa süre sonra Eşek Alanı mevkisinde yakalanarak, gözaltına alındı. Mehmet Işık ise saldırı sırasında kendisinin de şarküteride olduğunu, ateş açtıktan sonra R.T.'nin elindeki tüfeği aldığını ancak yaşadığı şok nedeniyle kaçarken, müdahale edemediğini anlattı.

Haberin Devamı

Polis merkezine götürülen R.T. ise işlemlerinin ardından bugün sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. R.T.'nin ifade işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

EŞİNİN CENAZESİNİ TESLİM ALDI

R.T.'nin av tüfeğiyle vurduğu Hatice Işık'ın cenazesi, yakınlarına teslim edildi. Yakınlarıyla birlikte gelen Mehmet Işık, Antalya Adli Tıp Kurumu morgunda yapılan otopsi sonrası eşinin cenazesini aldı. Cenaze aracına konulan Hatice Işık'ın tabutu, toprağa verilmek üzere Bucak ilçesine götürüldü. Mehmet Işık'ın ayakta durmakta güçlük çektiği görüldü.

 

TUTUKLANDI

Hatice Işık'ı çalıştığı şarküteride av tüfeğiyle vurarak, öldüren Ramazan Topay, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak, Burdur Cezaevi'ne gönderildi. Ramazan Topay'ın, savcılık ifadesinde, "Yaklaşık 1 yıldır Hatice Işık ile beraberliğim var. Bana 1 çocuğunun olduğunu ve boşanmış olduğunu söyledi; ama evliymiş, bundan haberim yoktu.

Hatice Işık, daha önce bir trafik kazası geçirdiğinde benden 15 bin TL istedi. Ben de verdim. Daha sonra bir kere daha para istedi yine verdim. Benden sürekli para istemeye başladı. Hatice Işık'ın beraber olduğu biri daha varmış. Beraber olduğu kişi, beni yanına çağırdı, gittim. Beni orada tehdit ettiler. Hatice Işık'tan ayrılmamı istediler. Ben de bu olay üzerine Hatice Işık'ın çalıştığı iş yerine gittim. Kendisiyle konuşmak istedim. Benimle konuşacak bir şeyi olmadığını söyledi. Hatice Işık beni 'Seni öldürteceğim' diyerek tehdit etti. Ölümle tehdit edince gözüm döndü. Ben de bunun üzerine arabamda bulunan av tüfeğimi alarak, 3 el ateş ettim" dediği öğrenildi.