Gündem Savcı “Sinem’i Can Paksoy öldürdü” dedi: Müebbet talebi

Savcı “Sinem’i Can Paksoy öldürdü” dedi: Müebbet talebi

07.01.2020 - 07:50 | Son Güncellenme:

Boston Üniversitesi mezunu Nazlı Sinem Erköseoğlu (24) on yıl önce İstanbul Beyoğlu’nda bir apartman boşluğunda ölü bulundu.

Savcı “Sinem’i Can Paksoy öldürdü” dedi: Müebbet talebi

Erköseoğlu’nu öldürdükleri suçlamasıyla yargılanan Can ve Emre Paksoy kardeşler, delil yetersizliğinden beraat etti. Kararın Yargıtay tarafından bozulmasının ardından yeniden yapılan yargılamada savcı, mütalaasını mahkemeye sundu. Savcı, Sinem’in olay günü arkadaşının nişanına katılarak eğlendiğini, iki gün sonra bankada işe başlayacağını ve intihar etmesine neden olacak bir psikolojisinin bulunmadığını belirtti.

Haberin Devamı

İntihar algısı

Savcı, suç tarihinde Can Paksoy ile Sinem Erköseoğlu’nun barda karşılaştıklarını, taraflar arasında samimiyet oluştuğunu ve Sinem’in Paksoy kardeşlerin ikametine gittiğini belirtti. Binanın 8’inci katındaki odada Sinem Erköseoğlu ile Can Paksoy arasında yakınlaşma yaşandığının belirtildiği mütalaada, ardından taraflar arasında tartışma çıktığı ve Can Paksoy’un maktulün başının arkasına künt bir cisimle vurduğu ya da mağdurun alkolün de etkisiyle yere düşerek başını çarptığı, Can Paksoy’un mağdur ile cinsel ilişkisini kamufle etmek için iç çamaşırını ters giydirip, elbisesini de kolları sokulmaksızın giydirerek intihar algısı oluşturmak suretiyle odanın penceresinden aşağıya attığı ifade edildi. Savcı, Can Paksoy’un ‘kasten öldürme’ suçundan müebbet hapse mahkum edilmesini ve tutuklanmasını istedi. Sanık Mahmut Emre Paksoy hakkında ise beraat talep edildi.