Gündem Sedat Ergin’e ‘Basın Özgürlüğü Ödülü’

Sedat Ergin’e ‘Basın Özgürlüğü Ödülü’

13.07.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin 2010 Basın Özgürlüğü Ödülleri, ‘kişi’ dalında Hürriyet yazarı Sedat Ergin’e verildi

Sedat Ergin’e ‘Basın Özgürlüğü Ödülü’

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) 2010 Basın Özgürlüğü Ödülleri’ni kazananlar belli oldu. Bu yılki ödüllere, “kişi” dalında Hürriyet gazetesi yazarı Sedat Ergin, hapis cezası tehdidi altında olan ve cezaevinde bulunan gazeteciler adına da İrfan Aktan, İsmail Saymaz ve Vedat Kurşun değer bulundu.
Büyük Seçici Kurul, eski TGC Başkanı Nail Güreli, TGC Başkan Vekili Turgay Olcayto ve Genel Sekreteri Sibel Güneş, Türkiye Gazeteciler Sendikası Başkanı Ercan İpekçi, Radikal yazarı Altan Öymen, Türkiye Barolar Birliği’nden Teoman Ergül, Türkiye Yayıncılar Birliği’nden Çetin Tüzüner, İletişim Araştırmaları Derneği’nden Prof. Dr. Nurçay Türkoğlu, Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yasemin Giritli İnceoğlu, Maltepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Peyami Çelikcan ve İletişim Mezunları Derneği’nden Yrd. Doç. Dr. Esra Arsan’dan oluştu. 7 Temmuz’daki toplantıda, 21 yıldır verilen ödüllerin bu yılki sahiplerini belirledi. “Son 1 yıl içinde basın özgürlüğünün korunması konusundaki çalışmalara katkıları nedeniyle” Hürriyet gazetesi yazarı Sedat Ergin’e “kişi” dalında ödül verilmesine oyçokluğuyla karar verildi.
İrfan Aktan, İsmail Saymaz ve Vedat Kurşun da “halkı bilgilendirme amacıyla yaptıkları haberler nedeniyle hapis cezası tehdidi altında olan ve cezaevinde bulunan gazeteciler adına” oybirliğiyle ödüle değer buldu.
Bağımsız İletişim Ağı (BİANET) da “kurum” dalında ‘2010 Basın Özgürlüğü Kurum Ödülü’ne layık görüldü. Ödüller sahiplerine 24 Temmuz Geleneksel Gazeteciler Günü’nde verilecek.