Gündem Sedat Ocakçı ve eşi kaçarken yakalandı

Sedat Ocakçı ve eşi kaçarken yakalandı

08.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

İzmir’de yüksek kazanç vaadiyle 2.5 milyar TL’lik vurgun yapan firari Ocakçı Holding sahibi Sedat Ocakçı ve eşi Seçilay Ocakçı, yurt dışına kaçmaya hazırlanırken, Adana’da saklandıkları evde yakalanarak gözaltına alındı.

Sedat Ocakçı ve eşi kaçarken yakalandı

İzmir’de faaliyet gösteren Ocakçı Holding sahibi Sedat Ocakçı, 2.5 milyar liralık vurgun yapmakla suçlanıyor. Holding sahibinin, satışını yaptıkları tokenla, kripto para piyasalarında para kazanacakları ve dron fabrikası kuracakları iddiasıyla çok sayıda kişiyi tuzağa düşürdüğü iddia edildi. Piyasadan 2.5 milyar lira toplayan Sedat ve Seçilay Ocakçı çifti, yurt dışına kaçma hazırlığındayken dün yakalanarak gözaltına alındı. 

Haberin Devamı

Kıskıvrak yakalandılar 

Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yüksek kâr vaadiyle 30 kişiden 23 milyon lira toplayarak dolandırıcılık yaptıkları öne sürülen, Sedat ve Seçilay Ocakçı ve çalışanlarının da aralarında bulunduğu 30 şüpheliyi yakalamak için Çiğli ilçesindeki şirket binası ile bazı adreslere operasyon düzenledi. 20 şüphelinin gözaltına alındığı operasyonda, Ocakçı çiftinin yurt dışına kaçtığı iddia edilmişti. Polis ekipleri, dün Adana’da bir adrese baskın yaparak yurt dışına kaçma hazırlığı yapan Ocakçı Holding sahibi Sedat Ocakçı ile eşi Seçilay Ocakçı’yı gözaltına aldı.  

Amacı Kıbrıs’a gitmekmiş 

Haberin Devamı

1 Ocak 2023’te Ocakçı Holding’i kurduğu belirtilen Sedat Ocakçı hakkında ilk olarak 1 Şubat 2024’te İzmir İl Emniyet Müdürlüğü’ne şikâyette bulunulduğu bildirildi. Emniyet Müdürlüğü’nün talebi üzerine mahkemece Ocakçı hakkında yurt dışı çıkış yasağı getirildiği kaydedildi. Ocakçı’nın 2 Ocak’ta Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan eşiyle yurt dışına gitmeye çalıştığı ancak hakkında çıkış yasağını öğrenince Adana’ya geçip, eşyalı kiralık ev tuttuğu belirtildi. Sedat Ocakçı’nın Adana’ya gitmesindeki amacının buradan da yasa dışı yollardan Kıbrıs’a gitmek olduğu öğrenildi.

30 kişi mağdur oldu

Dünyanın ilk şehir tokeni olan İzmir Token’i halka arz eden Barış Turgut’la yaptığı protokol sonucu 15 milyonluk yatırım yaparak gündeme gelen Ocakçı Holding’de iddiaya göre, Sedat Ocakçı’nın yeğeni siber güvenlik uzmanı Salih Han, kuruma ait 2.5 milyar liralık soğuk cüzdanla Dubai’ye kaçtı. Bunun üzerine yüksek kâr vaadiyle paralarını verenler, dolandırıldıkları gerekçesiyle polise şikâyetçi olmaya başladı. Şüphelilerin, satışını yaptıkları token ile kripto piyasalarında para kazandıracaklarını vaat ettiği ayrıca dron fabrikası kurarak da yine kâr sözü verdiği 30 mağdur şikayetçi olarak polise başvurduğu ortaya çıktı.

 FETÖ’den ihraç edildi

Çiğli’de holding binası açan Sedat Ocakçı’nın 2019’da FETÖ üyesi olma suçundan Türk Silahlı Kuvvetleri’nden ihraç edilen üsteğmen olduğu da ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Gözler önünde lüks yaşam 

Sedat Ocakçı paylaştığı bir diğer videoda lüks yaşamlarını gözler önüne serdi. Holdingin bahçesinde eşi ile yürüyen Ocakçı’nın 2 büyük hediye paketinin kurdelesini eşine açtırdığı, eşinin “İnanmıyorum” diyerek şaşkınlık yaşadığı, açılan paketlerde lüks spor otomobillerin ortaya çıktığı görüldü. Biri siyah, diğeri kırmızı renkteki 2 otomobili gören ve şaşkınlık yaşayan Seçilay’ın eşine sarıldığı da video görüntülerde yer aldı.