Gündem ‘Sefer görev emri’yle gelen gurur ve heyecan

‘Sefer görev emri’yle gelen gurur ve heyecan

06.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Kırklareli’nde sefer görev emrini alarak askeri birliklere katılan 2 bin 41 yedek personel, aldıkları kısa eğitimlerin ardından gerçeği aratmayan tatbikatta büyük başarı sağladı.

‘Sefer görev emri’yle gelen gurur ve heyecan

Yıllar önce terhis olan ya da emekli olan yedek personel tatbikat sayesinde yeniden askeri üniforma giymenin gururunu ve heyecanını yaşadı. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) planlı faaliyetleri arasında yer alan ‘Yıldırım 2018’ seferberlik tatbikatı Kırklareli’nde gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Üniforma giydiler

Kırklareli 55’inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı’nda tatbikata sefer görev emrini alarak çoğunluğu yakın kentlerden olmak üzere Türkiye’nin birçok şehrinden 95’i subay, 186’sı astsubay, 457’si uzman erbaş olmak üzere 2 bin 41 yedek personel ile 225 araç katıldı. Tatbikatı 5’inci Kolordu Komutanı Tümgeneral Gürsel Yüz ve 55’inci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Albay Cihan Uzun da izledi.

Yıldırım 2018 tatbikatında, askerlik hizmetini yıllar öncesinde tamamlayan subay, astsubay ve erlere ‘silah altı’ daveti gönderildi. Tatbikat kapsamında Kırklareli’ne gelen yedek personel, 55’inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı’nda toplandı. Kayıt işlemlerinin ardından askeri kıyafet ve teçhizatları dağıtılan yedek personel, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra birliklerine katıldı.

Haberin Devamı

‘Sefer görev emri’yle gelen gurur ve heyecan

Türkiye’nin birçok şehrinden yeniden asker ocağına gelen yedek personel, eski silah arkadaşlarıyla buluşurken, askeri üniformayı giymenin gururunu ve heyecanını yaşadı. Tatbikata katılan yedek personel, teknolojisi yenilenen zırhlı araçlar ve silahlar konusunda eğitime alındı. 25 metreden test ve sıfırlama atışı yapan yedek personel, 200 metreden kadro silahlarıyla gerçekleştirilen atışlarda yüksek başarı sağladı.

Tatbikatta senaryo gereği, göletin karşı yakasında bulunan bir tepeye taarruz edildi.

Yüzleri boyanan ve can yelekli Mehmetçikler fiberglas botlarla göletten sessizce karşı kıyıya geçerek kısa sürede tepeyi ele geçirdi. Taarruz sırasında Zırhlı Muhabere Aracı (ZMA) ile Geliştirilmiş Zırhlı Personel Aracı (GZPT) araçları suyun altından geçerek karşıya ulaştı.

Yerli ‘SAMUR’ göğüsleri kabarttı

‘Yıldırım 2018’ tatbikatında göletin iki farklı bölgesinde karada da ilerleme yeteneğine sahip araç olan Seyyar Yüzücü Hücum Köprü (SAMUR), kullanıldı. Tamamen Türk yapımı olan SAMUR karadan ilerleyip, suya girerek kısa süre seyyar köprü haline geldi. Bu seyyar köprüler kısa sürede tank ve tekerlekli askeri araçların karşı kıyıya geçişini sağladı.