Gündem Şehitler gözyaşlarıyla uğurlardı

Şehitler gözyaşlarıyla uğurlardı

29.04.2010 - 14:41 | Son Güncellenme:

Amasya'nın 37 bin nüfuslu Suluova İlçesi'nde törene 20 bin kişi katıldı

Şehitler gözyaşlarıyla uğurlardı

HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit düşen 33 yaşındaki Uzman Çavuş Erkan Ayas memleketi Amasya’nın Suluova İlcesi'nde, er 21 yaşındaki Selman Özay da Samsun'da gözyaşları arasında toprağa verildi. Şehit Uzman Çavuş Enkan Ayas'ın 37 bin nüfuslu Suluova İlcesi'ndeki cenaze törenine 20 bin kişi katıldı.

Haberin Devamı

Malatya'dan geçen hafta geçici görevle gittiği Şemdinli'de şehit düşen 12 yıllık Uzman Çavuş Erkan Ayas'ın cenazesi dün akşam uçakla Merzifon Havaalanı'na getirildi. Daha sonra memleketi Suluova İlçesi'ne karayoluyla getirilen şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu Devlet Hastanesi morguna konuldu. Bu sabah morgdan alınan cenaze Şeker Mahallesi'ndeki 138 Kooperatif Evleri Özlem Sokak'taki ailesinin evine getirildi. Yakınları gözyaşı dökerken, ağıtlar yükseldi. Annesi Rahime ve eşi Özlem Ayas güçlükle ayakta durabildi. 2 hafta önce kardeşi Emre Ayas'ın düğünü için memleketine gelen şehit Erkan Ayas'tan geriye düğünde oynarken çekilen görüntüleri kaldı.

Evinin önünde helallik alındıktan sonra şehidin cenazesi 3 kilometrelik uzaklıktaki Hacı Mustafa Camii'ne kortej eşliğinde getirildi. Okulların tatil edilmesi nedeniyle öğrenciler de Türk bayrakları ile törene katıldı. Suluovalılar evlerinden çıkarak şehidi son yolculuğuna uğurlamak üzere cami önüne geldi.

Haberin Devamı

ÖPÜCÜKLERLE UĞURLADI

Asıl görev yeri Malatya olan ve kepçe operatörü olduğu için yol yapım inşaatında görev yapmak üzere geçici görevle Hakkari Şemdinli'ye giden şehit Uzman Çavuş Erkan Ayas'ın kızı 4 yaşındaki Benan Ayas, babasının Türk bayrağına sarılı tabutuna bakıp öpücük yollayıp el salladı. Her şeyden habersiz yakınlarının kucağında etrafını süzen minik Benan'ın başına annesi Özlem Ayas çember bağladı.

GÖZYAŞI DÖKMEDİ

Şehit eşi Özlem Ayas, dik durup gözyaşı dökmeyerek metanetini korudu. Törene katılan 20 bin kişi ellerinde Türk bayrakları ile ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez', ‘Kahrolsun PKK', ‘Şehide uzanan eller kırılsın' sloganları attı.

Törene Amasya Valisi Halil İbrahim Daşöz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Canatan, Merzifon 5'nci Ana Öet Üssü Komutanı Tuğgeneral Atilla Öztürk, Emekli Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Esef Merdoğlu, silah arkadaşları ve vatandaşlar katıldı.

Öğle namazının ardından şehidin cenaze namazı kılınırken, eşi Özlem Ayas da protokol arasındaki safta yerini aldı. Daha sonra eşine öpücük yollayıp tabutuna dokunan Ayas, yakınların desteğiyle ayakta kalabildi. Kılınan namaz ardından Suluova şehitliğine götürülen şehit Erkan Ayas gözyaşları arasında toprağa verildi.