Geri Dön

Sermiyan Midyat kimdir? Sermiyan Midyat hangi filmlerde oynadı?

Sermiyan Midyat kimdir? Yönetmenliği ve oyunculuğuyla adından söz ettiren Sermiyan Midyat hakkında meraklı arayış sürüyor. Sinan Akçıl ile tartışması sonucunda gündeme gelen Sermiyan Midyat kimdir sorusunun yanıtı...

Sermiyan Midyat kimdir? Sermiyan Midyat hangi filmlerde oynadı?

Oyuncu, yönetmen ve senarist olan Sermiyan Midyat kimdir sorusu merakla araştırılıyor. Oyunculuğu ile beğenilen Sermiyan Midyat hakkında merak edilen bilgiler şöyle...

SERMİYAN MİDYAT KİMDİR?

Sermiyan Midyat (d. 2 Aralık 1974, Ankara) Kürt kökenli Türk oyuncu, yönetmen ve senarist

Yaşam öyküsü

Anne ve babası Kürt olan Midyat,[1][2] 2 Aralık 1974'te Ankara'da doğdu. 1998 yılında sınavla girdiği Nöbetçi Tiyatro'da (Ortaoyuncular) Ferhan Şensoy, Derya Baykal, Rasim Öztekin ve Tuncel Kurtiz'den tiyatro eğitimi alan Sermiyan Midyat, 1993 yılından 1996 yılına kadar Kadıköy Halk Eğitim Merkezi'nde akademik tiyatro eğitimi gördü. 1994 yılında girdiği İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya Bölümünde üç yıl okuduktan sonra, ayrılarak İşletme Fakültesi'ne geçiş yaptı. Kadıköy Halk Eğitim Merkezi'nde oyuncu ve yönetmen yardımcısı olarak görev yaptı. Daha sonra, Haluk Bilginer ve Zuhal Olcay gibi ustalarla çalıştı. 2 ayrı oyunda Oyun Atölyesi'nde oyuncu olarak yer aldı. Birçok dizi ve filmde görev alan Midyat, Emret Komutanım dizisinde Arıza Hamza rolüyle dikkatleri üzerine çekti. 2007 yılında kurduğu Oyunbozan adlı tiyatronun ilk oyunu 9 Ay Son Gün'ü yazıp yönetti. Ayrıca Mustafa Cecelinin seslendirdiği Limon Çiçekleri ve Özcan Denizin seslendirdiği Kalp Yarası şarkılarının sözleri Sermiyan Midyat'a aittir.

Sahip olduğu ödüller

Houston Independent Film Festivali: "En İyi Komedi Filmi" Ay Lav Yu - 2011
Boston International Film Festivali: "En İyi Yönetmen" Ay Lav Yu - 2011
Boston International Film Festivali: "En İyi Erkek Oyuncu" Ay Lav Yu - Sermiyan Midyat - 2011
16. Sadri Alışık Ödülleri: "Komedi Ya Da Müzikal En İyi Erkek Oyuncu" Ay Lav Yu - Sermiyan Midyat - 2011

Sermiyan Midyat kimdir Sermiyan Midyat hangi filmlerde oynadı


Rol aldığı tiyatro oyunları

9 Ay Son Gün: Sermiyan Midyat - Tiyatro Oyunbozan
Atinalı Timon: William Shakespeare - Oyun Atölyesi
Dolu Düşün Boş Konuş: Steven Berkoff - Oyun Atölyesi
Çok Tuhaf Soruşturma: Ferhan Şensoy - Orta Oyuncular
Kabaremajör

Filmografi

Oyuncu

Bir Baba Hindu (2016) - Fadıl Aynı zamanda senaryosu ve yönetimi de kendisine aittir.
Anasının Oğlu (2014)
Analı Oğullu (2014)
Sevdaluk (2014)
Hükümet Kadın 2 (2013) Aynı zamanda senaryosu ve yönetimi de kendisine aittir.
Hükümet Kadın (2013) Aynı zamanda senaryosu ve yönetimi de kendisine aittir.
Kalbim Seni Seçti (2011)
Hakan Bey (2011)
Ay Lav Yu (2010) Aynı zamanda senaryosu ve yönetimi de kendisine aittir.
Hanımeli Sokağı (2010)
Eve Dönüş (2006)
Polis (2006)
Sıla (2006) - Berzan
Banyo (2005)
Kırık Kanatlar (2005) - Yüzbaşı Şahin
Emret Komutanım (2005) - Arıza Hamza
Biz Boşanıyoruz (2004) - Ali Babaç
Pardon (2004) - Enişte
Gece Yürüyüşü (2004) - Süleyman
Bir Dilim Aşk (2004)
Şarkılar Seni Söyler (2003) - Sinan
Şöhretler Kebapçısı (2003) - Ali Babaç
Koçum Benim (2002) - Kurtuluş Koç
Kuzenlerim (2002) - Serdar
Hiçbiryerde (2001)
Bizim Otel (2001)
Halk Çocuğu (2000)
Büyük Firar (2000)
Ağlayan Kadın (2000) - Zafer

Yönetmen

Bir Baba Hindu (2016)
Hükümet Kadın 2 (2013)
Hükümet Kadın (2013)
Ay Lav Yu (2010)

Senaryo yazarı

Bir Baba Hindu (2016)
Hükümet Kadın 2 (2013)
Hükümet Kadın (2013)
Ay Lav Yu (2010)
Emret Komutanım (2005)
Dişi Kuş (2004)
Sınırlı Aşk (2003)
Berivan (2002)
Aşkına Eşkıya (2001)

Yazdığı Şarkılar

Limon Çiçekleri - Mustafa Ceceli (2009-Mustafa Ceceli)
Kalp Yarası - Özcan Deniz (2009)

İki kişi her şeyi itiraf ettiKonya'nın Ilgın ilçesinde, otomobilinde ölü bulunan ve yapılan otopsi sonucunda cinayete kurban gittiği ortaya çıkan Şahin Topuz'u (30) öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alınan 5 kişiden, kayınbiraderleri Y.K.ve B.K. cinayeti işlediklerini itiraf etti. Topuz'u öldürdükten sonra olaya kaza süsü verdiklerini de itiraf şüphelilerden Y.K. ve B.K. tutuklanırken, 3 kişi de adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber