Gündem SGK hizmet dökümü alarak SSK sorgulaması nasıl yapılır?

SGK hizmet dökümü alarak SSK sorgulaması nasıl yapılır?

20.01.2016 - 23:48 | Son Güncellenme:

SGK hizmet dökümü alma işleminden sonra SSK sorgulamanızı yapabileceğiniz gibi birçok farklı bilgiye de ulaşabilirsiniz. Bu işlemleri nasıl ve nereden yapacağınızı haberimizden öğrenebilirsiniz.

SGK hizmet dökümü alarak SSK sorgulaması nasıl yapılır

SGK hizmet dökümü alması gereken vatandaşların SGK sorgulama kapsamı alanında yapacak olduğu işlem internet sistemi sayesinde artık oldukça kolaydır. Biz vatandaşların pek çok alanda sık sık karşılaşmış olduğu bu hizmet dökümü belgesine ihtiyaç duyarız. Bu nedenle bizler hizmet dökümü belgesini elde etmemiz gerekir. Ancak Sosyal Güvenlik Kurumuna gitmek bizlere hiç de cazip gelmez. Çünkü biliriz ki bizler SGK hizmet dökümü belgesini alabilmek için Sosyal Güvenlik Kurumu binasına gittiğimizde burada işlem yapmak için bekleyen bir tek bizler olmadığımız için öncelikle bizlerin bu kuruma gitmeleri gerekir. Burası başka işlem yapacak olan vatandaşların da bulunduğu bir kurumdur.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!

SSK GÜN SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

NE ZAMAN EMEKLİ OLABİLİRİM UYGULAMASI VE DETAYLAR!

SGK BORÇ SORGULAMA HAKKINDA DETAYLI BİLGİLER!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Kalabalık oluşacağı için ve bu kurum da işlemimizi halletmek bizlerin en az bir ya da iki saatine mal olacaktır. Bizler bu işlemleri en kısa yoldan yapmayı tercih ettiğimiz için uzunca vakit öldürmek bizler hoşuna gitmez. Bu amaçla işlemlerini vatandaşlar daha kısa ve daha pratik yoldan yapabilmeleri için geliştirilen bir sistem vardır. Herkesin kolaylıkla girip işlemlerini gerçekleştirebilecek oldukları bu sistem son zamanlarda oldukça yaygın bir şekilde ülkemizde kullanılmaya başlanmıştır. Devletimiz tarafından yapılan bu sistem bizlerin işlemlerini daha kısa bir süre zarfı içinde halledebilmemiz için hazırlanmıştır. SSK sorgulama ve SGK hizmet dökümü kapsamında bilgi almak isteyen vatandaşların e-Devlet kapısını kullanması gerekir. Her türlü Sosyal Güvenlik Kurumu hizmetlerinin e-Devlet dijital hizmeti üzerinden yapılabilir.

Haberin Devamı

Siz değerli vatandaşların bu e-Devlet adı verilen hizmet portalından yararlanabilmeniz için bazı ufak tefek aşamaları atlatmanız gerekir. Öncelikle en yakınınızda bulunan bir merkez PTT şube binasına müracaat ediniz. Ardından orada bulunan ilgili memura e-Devlet sistemine giriş yapabilmek için kullanacak olduğunuz şifreyi almak istediğinizi söyleyiniz. Görevli memur da sizlerden önce T.C. kimlik numaranızı için nüfus cüzdanınızı ardından da sistemden yaralanmak için işlem ücreti olan 2 TL’yi teslim etmeniz gereklidir. Çok kısa bir sürede çalışan kişi sizlere kapalı bir zarf temin edecektir. Bu zarfın içerisinde ise sizlerin hizmetten yararlanmak için kullanacağınız şifre yer alır. Bu şifreyi sizler yönergeler doğrultusunda zarfı açarak ulaşabilirsiniz. Sonrasında ise internete erişim sağlayıp e-Devlet sistemine şifreniz ve de T.C. kimlik numaranız ile giriniz. Sistemi ilk kez kullanacak olduğunuz için öncelikle otomatik olarak sizlerden istenen şifrenizi yenilemektir. Kendi şahsınıza özel yeni bir şifre belirledikten sonra artık resmi sayfa olan www.turkıye.com adresine girişinizi gerçekleştirmiş bulunmak olursunuz. Sisteme erişiminizi yaptıktan hemen sonra ise Sosyal Güvenlik Kurumunun başlık adı altında yer alan hizmetlerden uygun olanlardan birini seçerek işleminize yön verebilirsiniz. Bu konu için vatandaşların kolay bir ara yüze sahip olan e-Devlet sistemi kapısı üzerinden bilgi alınması oldukça kolay oldukça bir işlemdir.

Haberin Devamı

Günlük rutin hayatımızda bizlerin gerçekleştirecek olduğu o kadar çok işlem vardır ki bunların her birine vakit ayırmak oldukça güçtür. Oradan oraya koşuştururken bizler yorgun ve bitkin düşeriz. Ancak yapmamız gereken işlemleri de gerçekleştirmekle yükümlü olduğumuz için bizler bu sorumluluğu yapmak zorunda oluruz. İşte bu noktada bizlere yardımcı olan ve işlemlerimizi, üzerimizde ki yükü hafifleten teknolojik gelişmeler hayatımızı kolaylaştırır. Bu kolaylaştırılmış internet sistemi sayesinde pratikliğe dönüşür. Her zaman her yerde gönlünüzün ferahlığı ile bu işlemleri sizler gerçekleştirebilirsiniz. Üstelik bu işlemleri yaparken hiç sıkıntı çekmez vakit kaybı da yaşamazsınız. Sahip olduğunuz bu teknolojik gelişmeler sayesinde sizler büyük kolaylık yaşamış olursunuz. Her yerde yalnızca internete erişim sağlayarak SGK hizmet dökümü belgesine sahip olabilirsiniz. Bu da sizlerin işini kolaylaştırır. Pek çok banka işlerimizi, fatura işlerimizi internetten halletme imkânına sahibiz. Sadece tek bir belge alabilmek için kalabalık aynı zamanda da sıkıcı kuyrukta bekleyerek zaman harcayacağımıza bu işlemlerimizi internetten online olarak halletmek daha cazip gelir. Hem uzunca vaktimizi almaz hem de bekleme derdine bir son vermiş olursunuz. ‘E-Hizmetler’ başlığı adı altında hizmete açılan SGK hizmet dökümü belgesi alma işlemi ile düzenlenmiş bölüme geldiğinizde karşınıza yeni açılan sayfanın sol tarafında bulunan harfleri göreceksiniz. İşleminizin daha kısa sürmesini istiyor iseniz bu harflerden ‘S’ harfini seçmekte faydalı olursunuz. Burada açılacak seçeneklerden ‘’Sosyal Güvenlik Kurumu’’ seçeneğine geliniz.