Gündem SGK hizmet dökümü ve SSK prim borç sorgulama işlemi nasıl yapılır?

SGK hizmet dökümü ve SSK prim borç sorgulama işlemi nasıl yapılır?

31.12.2015 - 08:39 | Son Güncellenme:

Sosyal Güvenlik Kurumu online hizmetleri üzerinden SSK sorgulama işleminizi yaparak toplam prim gün sayınızı öğrenebilirsiniz. Peki SGK hizmet dökümü ve SSK prim borç sorgulama işlemi nasıl yapılır? Bu işlemleri nasıl yapacağınızı haberimizden öğrenebilirsiniz.

SGK hizmet dökümü ve SSK prim borç sorgulama işlemi nasıl yapılır

Günümüzün modern teknolojilerini en aktif şekilde kullanan her kam kurumu vatandaşlara kamu hizmetlerinden çok daha kaliteli ve çok daha interaktif bir yapıda yararlanabilme fırsatı sunuyor. Modern teknolojinin sağladığı yeni nesil olanaklar ile birlikte yaşman her alanında giren akıllı cihazlar insanların internete erişimini daha kolay hale getirirken, sağladığı önemli internet avantajları dolayısıyla her geçen gün internet kullanım oranlarında yüksek artışlar yaşanıyor. İnternetin bu şekilde son derece geniş kapsamlı bir kullanıma ulaşması sadece bireysel alanda sağlayacağı avantajlarla sınırlı kalmayarak kamu kurumlarınca da değerlendirilmesine neden oluyor. Özellikle günümüzde vatandaşların SGK hizmet dökümü sorgulama gibi pek çok işlemini sadece dakikalar içerisinde gerçekleştirebilmesine yardımcı olan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital hizmet anlayışı sigorta mükelleflerine önemli ayrıcalıklar ve kolaylıklar sağlıyor.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!

SSK GÜN SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM UYGULAMASI VE DETAYLAR!

SGK BORÇ SORGULAMA HAKKINDA DETAYLI BİLGİLER!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Günümüz modern teknolojisi sayesinde vatandaşın hem sigorta hem de emeklilik işlemlerini internet üzerinden yapabilmesine yardımcı olan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde bulunan geniş online hizmet ağı sigorta mükellefleri tarafından gününün her saatinde ve internete erişim sağlanabilen her noktadan kullanılabiliyor. Günümüzde vatandaşın Sosyal Güvenlik Kurumu’nun il ve ilçelerde bulunan müdürlüklerine giderek uzun saatler sürebilen yorucu sıra bekleme ve bürokrasi işlemleri ile uğraşmak zorunda kalmadan sigorta ve emeklilik işlemlerini gerçekleştirebilmesine yardımcı olan bu dijital sigorta hizmetleri kurum iş yükünün de azaltılmasında etkin rol üstleniyor. Daha az iş yükü bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu da vatandaşa daha hızlı, daha modern ve daha kaliteli sigorta hizmetleri ulaştırabiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet üzerinde yer alan dijital hizmet uygulaması ağına yine kendisinin internet üzerinde yer alan resmi web sayfasındaki e-hizmetler kategorisi üzerinden ulaşılabiliyor.

Haberin Devamı

Sigorta mükelleflerinin sigortalarının en güncel ayrıntılı dökümlerine internet hız ve kolaylığında ulaşabilmesine yardımcı olacak Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online SGK hizmet dökümü sorgulama hizmeti ile birlikte artık yaşamın her alanında sigortanın en güncel bilgilerini alabilme imkanına sahip olunabiliyor. Özellikle de SSK sigortalısının bulunduğu her yerden kolay bir şekilde internete erişim sağlayarak, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun resmi web sayfasında yer alan e-hizmetler kategorisinden kolay bir şekilde SSK sorgulama işlemlerini gerçekleştirebileceği hizmet sayfasına ulaşabiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet üzerinde en çok kullanılan ve en popüler online hizmet uygulamalarından birisi olarak öne çıkan E-SGM uygulaması üzerinden SSK sorgulama işlemleri şifresiz olarak T.C. kimlik numarası ile gerçekleştirilebiliyor. Vatandaşın herhangi bir şifre girmesine gerek olmadan güncel SSK sigortası bilgilerine ulaşabilmesine yardımcı olan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun E-SGM uygulama sayfasında yapılan işlemler sadece birkaç dakika sürüyor. Ancak vatandaş, son birkaç aydır Sosyal Güvenlik Kurumu’nun E-SGM uygulama sayfasına erişim sağlayamıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından bakım ve iyileştirme çalışmasına alınan E-SGM uygulamasında gerçekleştirilen yenileme yüzünden vatandaş, hizmet sayfasını sigorta işlemleri için kullanamıyor. Bu yüzden de SSK sigortalısı SSK sorgulama işlemlerini yapabilmek için dijital platformdaki en geniş kapsamlı kamu portalı sanal devlet sistemi e-Devlet sisteminden gerçekleştirebiliyor.

Haberin Devamı

Türkiye’de internet altyapısını kullanarak vatandaşa dijital kamu hizmetleri sunan her bir kamu kurumunun yer aldığı bir kamu portalı olan e-Devlet sisteminde Sosyal Güvenlik Kurumu’na ait olan online hizmetlerde bulunuyor. Bu sayede SSK sigortalısı SGK hizmet dökümü sorgulama işlemlerini e-Devlet sistemini kullanarak da sadece birkaç dakika içerisinde gerçekleştirebilme imkanına sahip olabiliyor. Sigorta mükelleflerinin sadece birkaç dakika içerisinde kamu kurumları ile olan işlemlerini gerçekleştirebilmelerine yardımcı olan sanal devlet portalı üzerinde yüksek güvenlik şifrelemelerinin bulunuyor olması nedeni ile vatandaşın güvenlik amaçlı olarak sanal devlet portalında kimlik doğrulaması yapması gerekiyor. İnternet üzerinde turkiye.gov.tr adresinden son derece pratik ve kolay bir şekilde erişim sağlanabilen e-Devlet sistemi üzerinde kimlik doğrulama işlemleri ‘sisteme giriş’ sayfasından gerçekleştirilebiliyor.

Haberin Devamı

E-Devlet sisteminin sisteme giriş ekranında vatandaşlar kimlik doğrulamaları için 4 farklı yüksek güvenlikli giriş yönteminden herhangi birisini kullanabiliyor. Bu yüksek güvenlikli giriş yöntemleri ise ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemleri şeklinde sıralanıyor. Bu şekilde vatandaş son derece pratik bir şekilde en yüksek güvenlik önlemleri içerisinde sanal devlet portalı e-Devlet sistemine giriş yaparak, birkaç dakika içerisinde SSK sorgulama işlemlerini gerçekleştirebiliyor. SSK sigortalısı e-Devlet sistemi içerisinde Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-hizmetler sayfasındaki hizmet listesi içerisinden ‘4A hizmet bilgisi’ ekranını kullanarak SGK hizmet dökümlerini kolay bir şekilde başka ek bir bilgi girmesine gerek olmadan görebiliyor.