Gündem SGK işe giriş bildirgesi nereye verilir? SGK sorgulama ve SSK sorgulama işlemleri

SGK işe giriş bildirgesi nereye verilir? SGK sorgulama ve SSK sorgulama işlemleri

25.01.2016 - 13:26 | Son Güncellenme:

SGK işe giriş bildirgesi vermek için SGK Müdürlükleri’ne gitmeniz gerekiyor ya da online işlemleri de kullanabilirsiniz. SGK işe giriş bildirgenizin verilip verilmediğini SGK SSK sorgulama yaparak görebilirsiniz. Detayları haberimizde.

SGK işe giriş bildirgesi nereye verilir SGK sorgulama ve SSK sorgulama işlemleri

Sosyal Güvenlik Kurumunun hizmetlerinden en önemlisi vatandaşların sosyal güvencelerini sağlamak. Yani Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı olan vatandaşların sosyal güvencelerini sağlayarak hastane ve kaza masraflarını kurum üstlenmektedir. Sosyal Güvenlik Kurumunun bu hizmetlerinden faydalanabilmek için ise kuruma belli miktarlarda prim ve sigorta ödemeniz gereklidir. Sosyal Güvenlik Kurumu 3 kurumun tek bir çatı altında toplanması ile kurulmuştur. Bu 3 kurumunda en önemli hizmetleri aynıdır. 3 Kurumunda başlıca hizmeti vatandaşların sosyal güvencelerini sağlamaktır. Ayrıca emeklilik yaşı geldiğinde vatandaşı emekli yapmaktır.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!

SSK GÜN SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

NE ZAMAN EMEKLİ OLABİLİRİM UYGULAMASI VE DETAYLAR!

SGK BORÇ SORGULAMA HAKKINDA DETAYLI BİLGİLER!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

SSK ya bağlı olan vatandaşların sigortalarını çalıştıkları şirket öderken, bağ-kura bağlı olan vatandaşlar primlerini kendileri yatırmaktadır. Emekli sandığı kurumuna bağlı olanlar ise çalıştıkları kamu kurumu primlerini yatırmaktadır. Bu yatırılan prim ve sigortalar sayesinde vatandaşların sosyal güvenceleri sağlanırken ayrıca vatandaşların emeklilik yaşı geldiğinde vatandaşları bağlı oldukları kurumdan emekli yapmaktadır. Emekli olan vatandaşlar bu yatırdıkları prim ve sigorta miktarlarına göre bağlı oldukları kurumdan emekli maaşı alabilmektedir. Emekli olabilmek için 2 önemli şartı yerine getirmeniz gereklidir. Ödemeniz gereken prim ve sigortalar tamamlandıktan sonra emeklilik yaşı da gelen vatandaşlar emekli olabilirler.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumunun hizmet alanı çok büyük olduğu için kurumda bazen yoğunluklar oluşmaktadır. Bunun önüne geçebilmek için internet uygulamasından bir çok hizmeti sunmaktadır. İnternet teknolojisi geliştikten sonra ülkemizde bulunan kurum ve kuruluşlar internet uygulamalarını geliştirmiştir. Sosyal Güvenlik Kurumu da bu kurumlardan bir tanesidir. Hizmet alanı çok fazla olduğu için internet uygulamasının da verdiği hizmetler bir o kadar fazladır. Sosyal Güvenlik Kurumunun internet üzerinden sunduğu bir çok hizmet vardır. Bu hizmetlerden bazıları ise hesaplama programlarıdır. Ne zaman emekli olurum uygulaması, emekli maaşı hesaplama ve sorgulama uygulamaları, SGK borç sorgulama gibi bütün uygulamalara Sosyal Güvenlik Kurumunun internet sitesinden ulaşabilirsiniz. Bu programlar sayesinde Sosyal Güvenlik Kurumuna gitmeden internet üzerinden bazı sigorta ve emeklilik bilgilerinizi öğrenebilirsiniz. Emeklilik tarihinizi, emekli olduğunuzda ne kadar maaş alacağınızı veya emekli olabilmek için ne kadar prim ve sigorta yatırmanız gerektiğini bu uygulamalar sayesinde öğrenebilirsiniz. Bu uygulamaları kullanabilmek için ise bazı sigorta ve emeklilik bilgilerinizi bilmeniz gereklidir. Mesela SSK prim ödenen gün sayısı, sigortalı çalıştığınız gün sayısı ve ilk sigortalı işe giriş tarihinizi bilmeniz gereklidir. Bu tür bilgileri bilmiyorsanız internet üzerinden bunları da öğrenebilirsiniz. Tüm bu bilgilerin hepsini yine Sosyal Güvenlik Kurumunun bir hizmeti olan SGK hizmet dökümü belgesi ile öğrenebilirsiniz. SGK hizmet dökümü belgesi sigorta ve emeklilik bilgilerinin yer aldığı bir belgedir. Her kurum için farklı şekillerde tasarlanmış olan bu belgeyi internet üzerinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Bu belge ile birlikte ilk sigortalı işe giriş tarihinizi öğrenebileceğiniz gibi, yatırdığınız prim miktarını öğrenebilirsiniz. SSK prim ödenen gün sayısını ve sigortalı olarak ne kadar çalıştığınızı öğrenebilirsiniz. SGK hizmet dökümü belgesine internet üzerinden E-Devlet sistemi sayesinde ulaşabilirsiniz. E-Devlet sisteminden işlem yapabilmek için ise sisteme giriş yapmanız gereklidir.

Haberin Devamı

E-Devlet sistemine giriş yapabilmek için ana sayfada yer alan sisteme giriş linkini tıklamalısınız. Açılan sayfada birden fazla giriş yolu bulunmaktadır. Bu giriş yollarından herhangi bir tanesini seçerek sisteme giriş yapabilirsiniz. Vatandaşlar genellikle E-Devlet şifresi ile giriş yolunu seçmektedir. Bu giriş yolunu seçtiğiniz takdirde sistem sizden T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi isteyecektir. Eğer E-Devlet şifreniz yok ise istediğiniz PTT kurumundan alabilirsiniz. Üzerinde T.C. kimlik numaranızın bulunduğu nüfus cüzdanınızla istediğiniz PTT kurumuna giderek 2 TL karşılığında şifrenizi alabilirsiniz. Şifrenizi aldıktan sonra sisteme giriş yapabilirsiniz ve şifrenizi değiştirebilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra E-Devletin sunduğu bütün hizmetlerden yararlanabilirsiniz. Ana sayfada yer alan E-Hizmetler bölümüne giriş yaparak bu hizmetlerinin hepsine ulaşabilirsiniz. E-Hizmetler bölümünde E-Devlet sisteminde yer alan bütün hizmetler bulunmaktadır. Bu bölüme giriş yaptıktan sonra kolay bir şekilde Sosyal Güvenlik Kurumunu bulabilmek için S harfini seçmelisiniz. Sosyal Güvenlik Kurumunu bulduktan sonra bağlı olduğunuz kuruma göre SGK hizmet dökümü belgesine ulaşabilirsiniz. 4A hizmetleri altından 4A hizmet dökümünü seçerek SSK ya bağlı olanlar SGK hizmet dökümü belgesine ulaşabilir. Bağ-Kura bağlı olan vatandaşla 4B hizmetleri altından 4B hizmet dökümü seçeneğini seçerek ulaşabilirler.