Gündem Sicilya gezi rehberi

Sicilya gezi rehberi

29.04.2018 - 18:31 | Son Güncellenme:

Akdeniz iklimini sevenler için Sicilya eşsiz adalardan biri olarak adlandırılmaktadır. Kıyı şeridinde bulunması çok farklı bir manzara açısı oluşturur. İtalya’ya bağlı özerk bir bölge olan Sicilya, Etna yanardağı, mafya öyküleri ve yemekleriyle sizi bekliyor...

Sicilya gezi rehberi

Tarihi ve doğası ile Sicilya adeta büyüleyici bir tablo şeklinde turistleri ve gezginleri karşılamaktadır. Eğer tarihi dokulara ilgiliyseniz Sicilya bu anlamda size çok şey katacaktır.

Haberin Devamı

Sicilya’da gezilecek yerler

Sicilya adası sezon süresince gezginler tarafından yoğun bir şekilde ziyaret edilmektedir. Bu adayı keşfetmeye başkent Palermo’dan başlamalısınız. Hem tarihi hem de doğası ile ilgi çeken Palermo aynı zamanda mafya öykülerinin de merkezinde yer alır. Adada Etna Yanardağı en ilgi toplayan turistik bölgelerden biridir. Farklı bir yaz tatili geçirmek isteyenlerin bir diğer adresi Taormina’dır. Özellikle Taormina‘nın eteğinde bulunan Tauro dağı da en ilgi çekici yerlerden birisi olarak adlandırılmaktadır. Taormina en çok turist alan yerlerden biri olarak hediyelik eşya satan dükkanları, sokak ve caddeleri ile vazgeçilmez yerlerden biri olarak kabul edilmektedir.

Bir diğer görülmesi gerekli olan yer ise Savoca köyüdür. Sicilya ziyaretinde eğlence arayanlar Etnaland Su Parkı’na uğrayabilir. Adrenalin yaşamayı sevenler için son derece doğru bir yer olan Etnaland Su Parkı pek çok kişinin ziyaret ettiği yerlerden birisidir. Sicilya çılgın gece hayatı sevenler için son derece uygun olan yerlerden birisidir. Özellikle Etna Caddesi geceleri en hareketli yerlerden birisidir. Bir diğer eğlence yeri ise Bellini Meydanı’dır. Cefalu ve Duomo Katedrali’ni görmeniz de öneriler arasında yer almaktadır.

Haberin Devamı

Sicilya’da ne yemeli?

Yemek konusunda geleneksel yemeklere ve dünya mutfağından çok geniş bir lezzet arşivine sahip olan adada özellikle Sicilya portakalından yapılan mezelerin tadına bakılması önerilmektedir. Bir diğer lezzet harikası olarak da acı badem likörünü tatmadan dönülmemesi önerilmektedir.

Sicilya’da nasıl konaklarım?

Sicilya konaklama konusunda Avrupa ülkelerinin pek çoğuna göre daha uygun bir sisteme sahiptir. Otantik ve tarihi bölgelerde mini pansiyonlarda çok uygun fiyatlara konaklanabilmektedir. Sicilya’ya gitmeden birkaç ay önce yerinizi ayırtmış iseniz konaklama açısından daha karlı çıkmanız mümkün olmaktadır.