Gündem Sierra’nın katiline iyi hal indirimi

Sierra’nın katiline iyi hal indirimi

25.06.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

ABD’li Sarai Sierra’nın katil zanlısı Ziya Tasalı, ‘kasten öldürme’ suçundan müebbet, ‘nitelikli cinsel saldırı’ ve ‘kişinin ölmesinden yararlanarak hırsızlık’ suçlarından toplam 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Sierra’nın katiline iyi hal indirimi

Sarayburnu’nda fotoğraf çekerken tecavüze uğrayıp öldürülen ABD’li Sarai Sierra’nın katil zanlısı Ziya Tasalı, müebbet hapis cezası ile 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, sanığa iyi hal ve pişmanlık indirimi uyguladı.
ABD’den fotoğraf çekmek için İstanbul’a gelen Sarai Sierra’nın cesedi, 2 Şubat 2013’te Sarayburnu’ndaki surlarda bir dehlizde bulunmuştu. Polis günler araştırması sonucunda ise katil zanlısı olarak “Laz Ziya” lakaplı Ziya Tasalı’ya ulaşılmıştı. Tasalı hakkında “nitelikli adam öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet, “cinsel saldırı” suçundan 2 yıldan 7 yıla kadar, “nitelikli hırsızlık” suçundan ise 3 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası istenmişti.

Haberin Devamı

‘Eylemden ötürü pişmanım’

İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın dünkü duruşmasında karar açıklandı. Esasa ilişkin görüşünü açıklayan savcı Yavuz Pehlivan, Tasalı’nın “kasten adam öldürme, cinsel saldırı ve kişinin ölmesinden yararlanarak hırsızlık” suçlarından ağırlaştırılmış müebbetle 19 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti. Mütaalanın ardından sanık Ziya Tasalı, “Ben mağdureye kesinlikle tecavüz etmiş değilim. Esasen maktulü öldürme kastında bulunmamaktaydım. Pişmanım” dedi.

Mahkeme, Ziya Tasalı hakkında “kasten adam öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis verdi. Ancak mahkeme bu cezayı sanığın duruşmalardaki iyi hali ve eylemden pişmanlık duyması nedeniyle müebbet hapse indirdi. Mahkeme sanığı “cinsel saldırı” suçundan 5 yıl 10 ay hapis, “kişinin ölmesinden yararlanarak hırsızlık” suçundan ise 2 yıl 6 ay hapse çarptırdı.

Haberin Devamı

Beraat şerhi
Öte yandan, Tasalı’ya “nitelikli cinsel saldırı” suçundan 5 yıl 10 ay hapis cezası verilmesine ilişkin karara, mahkeme başkanı Tevfik Güngören, muhalefet şerhi koydu.

Video için tıklayın