Gündem Sigara zammı cinayetinde karar: 15 yıl hapis

Sigara zammı cinayetinde karar: 15 yıl hapis

28.12.2010 - 13:22 | Son Güncellenme:

Samsun’da, sigara zammı nedeniyle tartıştığı büfe sahibini öldürdüğü öne sürülen sanık, 15 yıl hapse mahkum edildi.

Sigara zammı cinayetinde karar: 15 yıl hapis

Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesinde, yaklaşık 1,5 yıl önce Bahçelievler Mahallesi 100. Yıl Bulvarı’nda sigara zammı sebebiyle tartıştığı büfe sahibi Ekrem Eğribel’i (58) kavga sırasında tabancayla öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Kerim Kaya (39), savunmasında hakkındaki suçlamaları reddetti.

"Kasten adam öldürmek" suçundan müebbet hapis istemiyle yargılanan Kaya, silahı kendini savunmak için kullandığını öne sürdü.

Yaşamını yitiren Eğribel ile aralarında bir husumetin bulunmadığını ifade eden sanık, "Olay günü söz konusu iş yerinin önünden geçtiğimde, Ekrem Eğribel’in bir bayan arkadaşı sigara zammıyla ilgili azarladığını gördüm. ’Ayıp olmuyor mu, neden bağırıyorsun?’ dediğimde ise içeri girmemi söyledi. Bu sırada bana yumrukla vurarak ağzımı ve burnumu kanattı. Silahını çekerek üzerime ateş etmeye başladı. Ben de yaralandığımı ve artık durması gerektiğini söyledim. Beni dinlemedi, ateş etmeye devam etti. Ben de kendimi savunmak için yanımdaki silahımı ateşledim" diyerek önceki ifadesini tekrarladı.

Duruşmada hazır bulunan ölenin yakınları ise sanığın cezalandırılmasını istedi.

Savunmaların ardından mahkeme heyeti, sanığı 15 yıl hapis cezasına çarptırdı.