Gündem Sigaranın cinsel yaşama etkileri

Sigaranın cinsel yaşama etkileri

19.04.2018 - 13:09 | Son Güncellenme:

Sigaranın genel olarak son derece zararlı bir alışkanlık olduğu zaten yaygın olarak bilinen bir gerçek. Peki cinsel yaşam kalitesini de hem erkeklerde hem de kadınlarda büyük ölçüde düşürdüğünü biliyor muydunuz?

Sigaranın cinsel yaşama etkileri

Sigara Cinsel Yaşama Neden Etki Eder?

Cinsel uyarılma iyi bir kan dolaşımı gerektirir ve tütünün içeriğindeki maddeler, özellikle de nikotin kan damarlarının daralmasına neden olarak kan dolaşımını negatif yönde etkiler. Erkeklerde ereksiyonun kısa sürede kaybedilmesine veya zayıf olmasına, dolayısıyla cinsel birleşmenin daha zor ya da imkânsız olmasına, kadınlarda ise ıslanmanın yetersiz olmasına sebep olarak birleşmenin fazlasıyla acılı olmasına sebep vermektedir.

Ayrıca bunlar uzun sürede etkisini göstermeye başlayan faktörler değil, tek bir sigarada bile fark edilebilecek etkilerdir.

Sigaranın Ereksiyonu Güçlendirdiği Yanılgısı

Bazı erkekler sigara içtiklerinde penislerinin sertleştiğini fark ettikleri için sigaranın ereksiyonu güçlendirdiği ile ilgili yanlış bir inanış mevcuttur. Bu yanılgının sebebi sigara içildiğinde kan damarlarının daralarak penisin maksimum 1-2 dakikalığına daha çok sertleşmesine sebep vermesidir.

Kan damarlarına uygulanan ilk şokun etkisi geçtikten sonra ereksiyon zayıflayacak ve bazen tamamen yok olacaktır. Bu etki ortalama 5 ya da 6 saat kadar sürebilir. 10-12 yıl kadar sürekli sigara kullanımlarında hasar kalıcı olabilir ve eski sağlığın kazanılması için çeşitli egzersizler ya da ilaç tedavisi gerekebilir.

Sigara Kullanımı Doğurganlığı da Etkiliyor

Sigara kullanan ya da kullanmadığı halde sigara dumanına maruz kalan kadınlarda doğurganlığın büyük ölçüde azaldığı gözlemlenmiştir. Aynı zamanda nikotine maruz kalan kadınların düşük yapma ihtimali göz ardı edilemeyecek ölçüde artıyor.

Sigarayı Bıraktıktan Sonra Neler Olacak

Eğer sigara kullanımı vücudunuzda kalıcı bir hasar meydana getirmediyse sigarayı bıraktıktan ortalama iki ya da üç ay sonra cinsel sağlığınızın daha iyiye gittiğini fark edeceksiniz. Eğer cinsel birleşme sırasında ağrı varsa, sigara kullanımının bırakılmasından sonra vajinadaki kayganlık artacak ve ağrı yok olacaktır. Sertleşme ya da sertliği koruma problemi yaşayan erkekler ise eğer başka bir sağlık problemleri yoksa bu sorunun azalarak yavaş yavaş kaybolduğunu gözlemleyecekler.