Gündem KPSS ortaöğretim sınavı iptal mi, ertelendi mi? Sınavlar olacak mı?

KPSS ortaöğretim sınavı iptal mi, ertelendi mi? Sınavlar olacak mı?

19.11.2020 - 09:24 | Son Güncellenme:

Sınavlar iptal mi? ÖSYM, koronavirüs kısıtlamaları sonrası sınavlara ilişkin ilk açıklamada bulundu. MEB'e bağlı ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri ise aşamalı ve kontrollü olarak yüz yüze eğitime geçmişti, vaka oranlarında artışla yüz yüze eğitimde de değişikler yapıldı. İçişleri Bakanlığı koronavirüs tedbirleri genelgesi sonrası MEB de okullardaki eğitimi erteleme kararı aldı. İşte, detaylar...

KPSS ortaöğretim sınavı iptal mi, ertelendi mi Sınavlar olacak mı

Koronavirüs vakalarındaki artış nedeniyle sokağa çıkma kısıtlamaları da dahil olmak üzere bir dizi sıkı önlem, İçişleri Bakanlığı tarafından vatandaşlara duyuruldu. Süreçten en çok etkilenen öğrenciler ise sınavların nasıl yapılacağını araştırıyor. Bir süre önce aşamalı olarak yüz yüze eğitime geçen binlerce öğrenci, uzaktan eğitimle de dönemi tamamlamıştı. 

Haberin Devamı

SINAVLAR İPTAL Mİ? 

Milli eğitim Bakanlığı, genelgenin ardından, 20 Kasım Cuma gününden 4 Ocak Pazartesi gününe kadar resmi, özel, örgün ve yaygın eğitim öğretim faaliyetlerine uzaktan eğitimle devam edileceğini belirtmişti. Ayrıca 31 Aralık'a kadar yüz yüze veya uzaktan hiçbir sınav yapılmayacağını da bildirmişti. Bakan Selçuk konu hakkında ayrıntılarını duyurdu. 

Yapılan açıklamada, EBA TV üzerinden uzaktan eğitime devam eden öğrenciler ve velilere, TRT EBA Anaokulu / İlkokul, Ortaokul ve Lise kanallarının haftalık ders programları mesaj yoluyla ulaştırılacak. Canlı ders saatleri ise öğretmenler tarafından bildirilecek. Merkezî sınavlara hazırlanan öğrenciler için sınav müfredatının uzaktan eğitim sürecine uyumlu hâle getirilmesiyle alakalı olarak çalışmalar devam ediyor. 

Haberin Devamı

Bu süreçte öğretmenler de çalışmalarını uzaktan sürdürecek ve uzaktan eğitim için okullara gelerek bilgisayar ve kamera gibi araçlardan da yararlanabilecekler. Zümre öğretmenleri ise uzaktan eğitim sürecini takip ve koordine etmek amacıyla haftada en az 1 gün okullarımıza gelecekler. Öğretmenlerimiz uzaktan eğitim sürecinde ek ders ücretlerini almaya devam edeceklerdir. Rehberlik ve Araştırma Merkezlerinde de ilk defa tanı alacaklar için yüz yüze hizmetler sürecek. Bu süreçte okullar arası nakil başvurularında 18 Kasım 2020'ye kadar yapılan başvurular işleme alınacak, 31 Aralık 2020'ye kadar yeni başvuru alınmayacaktır.

KPSS ORTAÖĞRETİM SINAVI OLACAK MI?

Kısıtlamaların yeniden gündeme gelmesiyle ÖSYM başkanı Halis Aygün'den de ilk açıklama geldi. Aygün, ''İçişleri Bakanlığı Koronavirüs Salgını Yeni Tedbirler Genelgesine göre; Başkanlığımız tarafından yapılacak sınavlara katılacağını (Sınava Giriş Belgeleri ile) belgeleyen adaylar ile Sınav Görevlileri sınav günlerinde sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulacaktır.''

KPSS ortaöğretim sınavı iptal mi, ertelendi mi Sınavlar olacak mı