Gündem Siren Ertan kimdir?

Siren Ertan kimdir?

23.05.2018 - 18:57 | Son Güncellenme:

“İstanbul Siren Ertan” markasıyla yakaladığı başarı sonrası moda dünyasının ünlü isimlerinden olan Siren Ertan, her dönem yaptığı tasarımlarla konuşulan modacılar arasında yer aldı. Peki, Siren Ertan kimdir?

Siren Ertan kimdir

Siren Ertan kimdir?

Haberin Devamı

Siren Ertan, 1971 yılında çeyizlik eşyalar yapıp satan bir anne ve makine ressamı bir babanın kızı olarak İzmir’de dünyaya geldi. Annesi Birgül Ertan ile babası Barış Ertan, 1975 senesinde kızları henüz 4 yaşındayken evliliklerini bitirdiler. Bu ayrılığın ardından annesi ve erkek kardeşi Savaş ile yaşamaya başlayan Siren Ertan lise eğitimini İzmir Alsancak Kız Meslek Lisesi’nde tamamladı. Eğitimine 9 Eylül Üniversitesi Tekstil Bölümü’nde devam eden Siren Ertan üniversitede okuduğu zamanlarda aynı anda bir arkadaşının mağazasında çalışmaya başladı. O sırada Mustafa Taviloğlu ile tanışma fırsatı yakaladı ve bu fırsat onu İstanbul’a getirdi. Mudo’nun sahibi Mustafa Taviloğlu’nun yanında çalışmaya başlayan Siren Ertan ilk olarak Mustafa Taviloğlu ile Celal Çapa’nın ortaklığını yaptığı Mangia’da yiyecek içecek müdürlüğü yaptı. Gıda, pazarlama, tekstil ve moda gibi birçok alanda çalışan Siren Ertan için Mudo Concept bir okul gibiydi. Sonrasında Show Tv’de yayınlanan Alem programında 6 bölüm boyunca sunuculuk yaptı. Sunuculuk deneyiminden sonra medya alanında ki kariyerine Keje adlı dizide Zelal karakteri ile devam eden Siren Ertan; Berhan Şimşek, Levent Ülgen, Müge Oruçkaptan gibi isimlerle başrol oynama fırsatı yakaladı.

Haberin Devamı

Siren Ertan’ın moda hayatı

Siren Ertan, oyunculuk macerası sonrası kendi için tasarladığı kıyafetlerin beğenilmesi ve yoğun talep görmesiyle kendi atölyesini kurarak 2004 yılında Siren Ertan İstanbul markasıyla moda dünyasına atıldı. ‘Küçük Deniz Kızı’ ismini verdiği ilk koleksiyonu ile dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Sonrasında Punto Kürk ve Deri, Zela Mücevherat gibi markalarda koleksiyon çıkarmaya ve tasarım danışmmanlığı yapmaya devam etti. 2012 yılında ise Fransa’da üretilen, markasının ismini verdiği parfümünü Boyner’de satışa çıkardı. Kısa bir süre içinde modacı olarak tanınan Siren Ertan, şu anda Ersin Kayalar ile birlikte. Aynı zamanda Haliç Üniversitesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü Öğretim Üyeliği görevini üstleniyor.