Gündem Siyasette ‘ortak bildiri’ kavgası

Siyasette ‘ortak bildiri’ kavgası

25.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

TBMM’de şehit askerler için AK Parti, MHP, İYİ Parti ve Saadet gruplarının imzaladığı ortak bildiriyi CHP ve DEM Parti imzalamadı. CHP kendi bildirisini okurken, bunu eleştiren CHP Elazığ Milletvekili Erol, ortak bildiriyi imzalayacağını söyledi.

Siyasette ‘ortak bildiri’ kavgası

MEHTAP GÖKDEMİR, COŞKUN ERGÜL Ankara - Irak’ın kuzeyinde şehit olan 12 asker için AK Parti, MHP, İYİ Parti ve Saadet gruplarının imzaladığı ortak bildiri yayımlandı. CHP ise  Genel Başkanı Özgür Özel, ve Grup başkanvekilleri Burcu Köksal, Gökhan Günaydın ve Ali Mahir Başarır imzasıyla ayrı bildiri yayımlandı. CHP’nin ortak bildiriye imza koymamasına gerek parti içinden gerek muhalefetten eleştiriler geldi. CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, “Meclis’te ortak açıklanan bu bildiriye halkımızın beklentisini ve duygularını bilerek Elazığ Milletvekili olarak ben imza atıyorum” dedi.

Haberin Devamı

‘Devlet meselesi’

Terörle mücadelenin bir parti meselesi olmadığını devlet meselesi olduğunu her fırsatta gündeme getirdiğini belirten Erol, “Ülkemizin üniter yapısını ve devletimizin varlığını korumak için gözünü kırpmadan şehit olmayı göze alan TSK personeli ana kuzularının şehit olmalarını siyasi propaganda haline getirmek asla doğru değildir. 40 yıllık terörle mücadelemizin 22 yıllık sürecinde tek başına iktidar olan AKP iktidarında terör meselesi ne yazık ki yanlış politikalardan dolayı çözülememiş, mesele derinleşmiştir... Ocaklara ateş düşerken, analar babalar evlat acısı yaşarken, doğmamış çocuklar yetim kalırken siyaset yalnızca terör örgütünün bu eylemlerini kınayarak, acıları politik malzeme haline getirerek sonuç alamaz” dedi.

Haberin Devamı

Siyasette ‘ortak bildiri’ kavgası

Özgür Özel’in Manisalı şehitle fotoğrafını gösteren Başarır, AK Parti ile artık ortak imza atmayacaklarını söyledi. Elazığ Milletvekili Erol ise ortak bildiriye imza atılmamasını eleştirdi.

‘İMZA ATMAYACAĞIZ’

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır ise TBMM’de düzenlediği basın toplantısında ortak bildiriye neden imza atmadıklarını şöyle anlattı: “Ülkeyi bu noktaya getiren, ülkeyi terör yuvası haline getiren, sınır güvenliğini ortadan kaldıran bu partinin eylemleriyle artık Meclis’te ortak imzayla kamuoyunun karşısına çıkmak istemiyoruz. Hiç kimse AKP’nin kirli siyasetine, yanlışlarına, 21 yıldır ülkeyi getirdiği noktaya ortak imza atmak zorunda değil. Bakan da gelip burada bilgi vermelidir, kapalı oturumda da konuşmalıyız... Alınan karar doğrudur Biz CHP Grubu olarak artık AKP Grubuyla asla ortak imza atmayacağız” dedi.