Gündem Skolyoz savaşçıları zırhlarıyla podyumda

Skolyoz savaşçıları zırhlarıyla podyumda

14.06.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Skolyozda erken teşhis ve tedaviye farkındalık için hastalıkla mücadele etmiş, alanlarında başarı öykülerine imza atmış isimler, hastalar ve aileleriyle bir araya gelerek deneyimlerini paylaştı.

Skolyoz savaşçıları zırhlarıyla podyumda

Etkinlik çerçevesinde düzenlenen söyleşide uzmanlar, skolyoz hastalığı ile ilgili bilgi verildi.

Haberin Devamı

Konuşmaların ardından yaşları 9-16 arası değişen skolyoz savaşçıları, manken Tülin Şahin’le birlikte skolyozda erken teşhis ve tedavinin önemine dikkat çekmek için podyuma çıktı.

Tasarımcı Şansım Adalı’nın kah zırha dönüşen kah allı pullu göz dolduran korseleriyle farkındalık adımları atan skolyoz savaşçıları, izleyenlerden tam not aldı. Podyumda zırhlı korsesiyle yürüyerek büyük beğeni ve takdir toplayan en küçük skolyoz savaşçısı 9 yaşındaki Almıla, 4 yıldır tüm zorluklarına rağmen korsesini düzenli olarak taktığını, tedavisinin başarıyla devam ettiğini söyledi.

Almıla “Korse takmam gerektiği zaman babam bana ‘Korsen senin zırhın olacak, sen bizim zırhlı prensesimiz olacaksın kızım’ demişti. Ben de günde 20 saat korsemi hiç çıkarmıyorum ve herkese tedavi kurallarına sıkı sıkıya uymalarını tavsiye ediyorum” dedi.