Gündem Son dakika... Valilik ve AKOM'dan İstanbul için uyarı! Trafik yoğunluk yüzde 90'a yaklaştı

Son dakika... Valilik ve AKOM'dan İstanbul için uyarı! Trafik yoğunluk yüzde 90'a yaklaştı

22.12.2023 - 17:39 | Son Güncellenme:

AKOM ve İstanbul Valiliği’nden uyarılar peş peşe geldi. İstanbul'da öğlen saatlerinde fırtına ve sağanak yağış etkili oldu. Sağanak yağışla birlikte son iş gününde trafik yoğunluğu %90’a yaklaştı.

AKOM'un sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "İstanbul'da rüzgârın yarın öğle saatlerinden itibaren kuvvetlenerek kısa süreli hamlelerle fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Rüzgârla birlikte kısa süreli sağanak yağmur geçişlerinin yaşanacağı da tahmin edilmektedir. Cumartesi akşam saatlerine kadar etkili olması beklenen fırtına nedeni ile yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları önem arz etmektedir" denildi

Haberin Devamı

TRAFİK YOĞUNLUĞU

İstanbul'da yağmurun da etkisiyle trafik durma noktasına geldi. Kadıköy'de D-100 Karayolu Bostancı mevkiinde trafik iki yönde de durma noktasına geldi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Trafik Yoğunluk Haritasında saat 17.15 sıralarında yoğunluk yüzde 87'ye ulaştı.

Son dakika... Valilik ve AKOMdan İstanbul için uyarı Trafik yoğunluk yüzde 90a yaklaştı

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN UYARI

İstanbul Valiliği'nin sosyal medya hesabından paylaşımda "Meteoroloji'den alınan bilgiye göre; Batı Karadeniz’de rüzgarın Cumartesi günü ilk saatlerde doğusunda, öğle saatlerinden itibaren genelinde fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.

Son dakika... Valilik ve AKOMdan İstanbul için uyarı Trafik yoğunluk yüzde 90a yaklaştı

TAKSİM

Taksim’de aniden etkili olan sağanak yağış ve rüzgar vatandaşlara zor anlar yaşattı. Bazı vatandaşlar yağmurdan şemsiyelerini kullanarak korunurken, sağanak yağışa hazırlıksız yakalanan vatandaşlar ise ıslanmaktan kurtulamadı. Kimisi ıslanmamak için kıyafetlerle kafalarını kapatırken, kimisi de dükkan ve bina altlarına sığındı. Bazı vatandaşların şemsiyeleri ise rüzgarın şiddetine dayanamayarak kırıldı. O anlar anbean kameralara yansıdı.

Haberin Devamı

KAR, SAĞANAK UYARISI

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, “Bugün Doğu Karadeniz dışında yağış var. Öğleden sonra Yağışlar Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu’nun kuzeyi ile Düzce, Zonguldak, Bartın, Antalya'nın doğu ilçeleri, Bingöl, Bitlis, Muş, Hakkari ve Şırnak çevrelerinde yerel kuvvetli.

Yağışlar genellikle yağmur şeklinde. İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Batı ve Doğu Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'nun yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı. Sıcaklıklar ortalamalarda.

İstanbul akşamüstü Anadolu yakasında kuvvetli olmak üzere yağmurlu 13 derece, Ankara yağmurlu gece karla karışık yağmur 9, İzmir akşam yağmurlu 15, Antalya öğleden sonra kuvvetli olmak üzere yağmurlu 17”