Gündem Son dakika! Alparslan Arslan hakkında istenen ceza belli oldu

Son dakika! Alparslan Arslan hakkında istenen ceza belli oldu

06.07.2018 - 12:24 | Son Güncellenme:

Danıştay saldırısı sanığı Alparslan Arslan'ın, "kasten adam öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, 4 kişiyi "kasten öldürmeye teşebbüs etme" suçundan ise 80 yıla kadar hapsi istendi

Son dakika Alparslan Arslan hakkında istenen ceza belli oldu

Danıştay'a 17 Mayıs 2006'da düzenlediği saldırıda 2. Daire üyesi Mustafa Yücel Özbilgin'i öldüren, 4 kişiyi de yaralayan saldırgan Alparslan Arslan hakkındaki Glock marka ruhsatsız tabanca bulundurmak ve kamu malına zarar vermek suçları, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) iltisaklı hakimlerin baktığı İstanbul'daki Ergenekon davasıyla birleştirilip 12 yıldır karara bağlanamadığı için zamanaşımına girme tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

Haberin Devamı

Danıştay saldırısıyla ilgili davada ilk karar Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nce verilmiş, Yargıtay davanın İstanbul'da görülen Ergenekon davasıyla birleştirilmesine karar vermişti. Birleştirme kararını veren Yargıtay 9. Ceza Dairesi ve İstanbul'daki Ergenekon davasına bakan mahkeme üyelerinin Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile iltisakları ortaya çıkmış, Danıştay davası yıllar sonra tekrar Ankara'ya gönderilmişti. Davanın Ankara'daki bugünkü duruşmasında Cumhuriyet savcısı Fatih Karataş, esas hakkındaki görüşünü açıkladı.

ALPARSLAN ASLAN'IN 80 YIL HAPSİ İSTENİYOR

Karataş, tetikçi Alparslan Arslan'ın "kamu görevlisini öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, dört kişiyi öldürmeye teşebbüsten de toplam 80 yıla kadar hapsi isterken, olayda Glock marka ruhsatsız tabanca kullanan ve biri dairede, diğeri de binadan kaçarken tavana iki el ateş eden Arslan hakkındaki, "ruhsatsız tabanca bulundurmak" ve "kamu malına zarar vermek" suçlarından açılan kamu davasının ise bu suçlara ilişkin 12 yıllık zaman aşımı süresinin dolması nedeniyle düşürülmesini talep etti. Mahkeme kararını daha sonra verecek.