03.06.2021 - 17:20 | Son Güncellenme:
DHA / AA
İş Merkezinin E blokunda yer alan kimyasal üretim merkezinde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve 112 Acil Servis ekibi sevk edildi. İş yerinin geniş alanda olması nedeniyle itfaiye ekipleri müdahale etmek için 4 istasyondan daha takviye ekip istedi. Yangının çıktığı iş yerinde, klor maddesinin üretildiği belirtildi.
Yangın diğer bloklara sıçradı
Diğer bloklara da sıçrayan yangını söndürmek için ekipler yoğun çaba harcadı. İş yerlerinin bulunduğu alanın alt kat otoparkında bulunan ve yangının sıçradığı dükkanların önünde park halinde bulunan araçlar da yangında hasar gördü.
6 SAATLİK MÜDAHALE İLE SÖNDÜRÜLDÜ
İş merkezinin zemin kattaki deposunda çıkan yangın ilerleyen saatlerde üst katlara sıçradı. Çok sayıda iş yerinin alevler içerisinde kaldığı yangın, itfaiye ekiplerinin yaklaşık 6 saat süren müdahalesi sonucu söndürüldü. İş merkezindeki soğutma çalışmaları devam ediyor.
Öte yandan, Ankara Valisi Vasip Şahin ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş bölgede incelemelerde bulundu, yetkililerden son duruma ilişkin bilgi aldı. Yenimahalle Kaymakamı Selda Dural da olayın başladığı andan itibaren bölgedeki incelemelerini sürdürüyor.